Tomic se pustil do legendy: Nejhorší komentátor, kterého jsem kdy viděl

- Michal Hladký

Osm měsíců nedržel v ruce raketu, přesto se na Australian Open prokousal kvalifikací. Postoupil dokonce do druhého kola, ve kterém ovšem nestačil po setech 1:6, 3:6 a 2:6 na kanadskou hvězdu Denise Shapovalova. Bernard Tomic je po právu se svým vystoupením na australském grandslamu spokojený, i tak ale ukázal na pozápasové tiskové konferenci svou svéráznou povahu a neodpustil si peprnou poznámku směrem k tenisové legendě Johnu Fitzgeraldovi.

„Je to kruté. Ale víte co, je to asi nejhorší komentátor, kterého jsem kdy viděl,“ odpověděl se smíchem Bernard Tomic na otázku novináře poté, co mu předložil výrok televizního experta Johna Fitzgeralda.

Deblový vítěz všech čtyř grandslamů se totiž po utkání australského bouřliváka zmínil, že je to nejspíše naposledy, kdy fanoušci bývalou světovou sedmnáctku uviděli na Australian Open.

Na druhou stranu Tomic se rozhodně nemá za co stydět. Osm měsíců nedržel v ruce raketu, načež se prokousal tříkolovou kvalifikací a v prvním kole vyřadil Japonce Juičiho Sugitu.

Ve druhém kole už příliš šancí neměl. Čekal ho Denis Shapovalov, současný dvanáctý hráč světového žebříčku ATP. Výsledek 1:6, 3:6 a 2:6 není něčím, co by se dalo označit za zklamání.

A stejně to vidí i Australan: „Víc jsem od sebe nemohl čekat. Vyhrát čtyři zápasy na grandslamu? To je pro mě v momentálním rozpoložení skvělé. On hrál dnes neuvěřitelně, všechna čest,“ nechal se po duelu slyšet.

233. tenista světa už spřádá plány na další týdny. „Přihlásil jsem se do kvalifikace podniku ATP 250 v Singapuru, potom si možná zahraji nějaké challengery. Nevadí mi hrát na turnajích nižších kategorií. Rozdíl mezi tenisty v top 250 a top 60 není takřka žádný,“ tvrdí.

Jeho provizorní program ale má jeden háček. „Jestli teď odjedu z Austrálie, určitě se v blízké době nevrátím,“ odkazuje německý rodák na čtrnáctidenní karanténu, do které by musel nastoupit.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Bernard Tomic (@bernardtomicc)

Australian Open (AUS, 80 000 000 AUD, tvrdý povrch)
2. kolo mužské dvouhry
Denis Shapovalov (CAN, 12.) – Bernard Tomic (AUS, 233.) 6:1, 6:3, 6:2