Celá zatejpovaná, ale vítězící! Vondroušová na Australian Open zvládla dvojboj

- Marek Bartošík

Světová dvacítka Markéta Vondroušová má za sebou úspěšný středeční dvojboj na Australian Open. Jednadvacetiletá Češka nejprve přehrála kanadskou kvalifikantku Rebeccu Marinovou (317.) 6:1, 7:5 a postoupila do třetího kola. Posléze si střihla ještě čtyřhru, kde taktéž slavila vítězství.

Pro finalistku Roland Garros 2019 to po roce a půl znamená velmi příjemný návrat k sympatickým výsledkům z grandslamů. V Melbourne si vylepšila turnajové maximum, mezi nejlepších dvaatřicet singlistek postoupila poprvé od zmíněné cesty do pařížského finále a celkově potřetí v kariéře (poprvé na US Open 2018).

„První set jsem zvládla velmi dobře. Ve druhém jsem udělala nějaké chyby a soupeřka se chytila, zlepšila servis. Prohrávala jsem, ona měla setbol. Naštěstí dala dvojchybu. Pak jsem to nějak dohrála. Jsem ráda, že jsem nemusela jít do třetího,“ okomentovala své singlové vystoupení Vondroušová.

S ohledem na vylepšení jejího turnajového maxima poněkud překvapí, že po proměněném mečbolu nepříliš spokojeně zavrtěla hlavou.

Druhý set byl protrápený, bylo to takové všelijaké. Ona se uvolnila, já udělala pár chyb. Po mečbolu se mi ulevilo. Ten míč jsem vyhrála se štěstím – zahrála jsem čop a ona zkazila. Nebyla jsem s tím úplně spokojená, ale mám radost, že jsem vyhrála. To se ukázalo, až když jsem slezla z kurtu,“ vysvětlila Vondroušová.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Marketa (@marketavondrousova)

Česká tenistka v Austrálii vítězí navzdory potížím s třísly. Naštěstí to ale není nic vážného.

„Mám tejpy asi na každém kousku těla, takže mě tejpujou tři hodiny před zápasem. Nicméně všechno zatím drží. Zítra mám celý den volno, takže si zatrénuju a dám si voraz,“ plánuje světová dvacítka, na kterou ve třetím kole čeká premiérový souboj se Soranou Cirsteaovou (68.), přemožitelkou Petry Kvitové.

Při přípravě na důležité utkání bude spoléhat i na rady svého nového trenéra Libora Salaby, jemuž je pouhých osmadvacet let. K Vondroušové tak má věkově blíž.

„Známe se čtyři roky, byli jsme spolu na několika turnajích. Na kurtu je dost svědomitý, záleží mu na tom. Pro mě je hrozně důležité, že je pohoda mimo kurt. Jsem v klidu, což se promítá také do zápasů,“ dodala česká tenistka.

Australian Open (AUS, 80 000 000 AUD, tvrdý povrch)
2. kolo ženské dvouhry
MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (20.) [19] – Rebecca Marinová (CAN, 317.) [Q] 6:1, 7:5

1. kolo ženské čtyřhry
Lapková (BLR), VONDROUŠOVÁ – Brengleová, Davisová (obě USA) 6:4, 6:0