Dlouhé čekání, pak rychlý proces. Plíškové pomohli do pohody i retro fanoušci

- Marek Bartošík

Karolína Plíšková se v Melbourne na utkání proti Jasmine Paoliniové pořádně načekala, protože zápasy předcházející tomu jejímu se podstatně protáhly. Zato na kurtu se česká tenistka zdržela jen chvilku – po pouhých 47 minutách mohla spokojeně zamávat tleskajícím fanouškům. „Byli tam i nějací kluci v převlecích, takoví retro, měli čelenky,“ usmívala se na tiskové konferenci Plíšková.

Stačilo se trochu opozdit a už jste zmeškali významnou část úterního zápasu Karolíny Plíškové. Světová šestka vyřídila v prvním kole Australian Open Italku Jasmine Paoliniovou (95.) bez ztráty podání 6:0 a 6:2.

„Hrála jsem rychle a agresivně, všechno se mi dařilo. Cítila jsem se dobře, byla jsem uvolněná. Se svým výkonem jsem spokojená,“ uvedla osmadvacetiletá Plíšková, která se mohla spolehnout také na hlasitou podporu z hlediště.

A když s úsměvem na tváři opouštěla pohledný dvorec s názvem 1573 Arena, věnovala pozornost obzvlášť jedné části tribuny. „Byli tam i nějací kluci v převlecích. Asi byli opilí, ale to je jedno. Už jen to, že tam jsou lidi, zvuky a že mi na dobrý míč občas zatleská někdo jiný než můj trenér, je prostě příjemné,“ libovala si česká jednička.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Karolina Pliskova (@karolinapliskova)

Zatímco samotný zápas byl rychle tentam, před jeho začátkem musela Plíšková vytrpět dlouhé hodiny nudy. Předchozí duely na kurtu, kde měla hrát, totiž rozhodně nebyly krátké.

„Do areálu jsem přišla už ráno. Snažila jsem se odpočívat, hlavně jsem chtěla omezit telefon, což je docela těžké. Tím, že u nás všichni spali, mi naštěstí nikdo nepsal. Po očku jsem sledovala zápasy, hrála třeba ségra. Jedla jsem a na chvíli jsem si zdřímla,“ vyjmenovala.

Na Plíškovou nyní čekají další volné chvíle, jelikož do druhého kola nastoupí až ve čtvrtek. Na rozdíl od dřívějška ji ale tentokrát volný grandslamový den nestraší.

„Poslední týdny víc trénuju, než hraju zápasy, a proto už mi to asi ani nevadí. Připravím se na další kolo, odpočinu si a dám si dobré jídlo,“ má jasno semifinalistka turnaje z roku 2019.

A kdo že čeká v další rundě? Světová čtyřicítka Danielle Collinsová, která si na Plíškovou vyšlápla minulý týden ve dvou tiebreacích na přípravném turnaji Yarra Valley Classic.

„Bylo to o pár míčcích. Ona je celkem velká hráčka, má nebezpečnou hru. Nicméně věřím, že mám zbraně na to, abych ji porazila,“ uzavřela Plíšková.

Australian Open (AUS, 80 000 000 AUD, tvrdý povrch)
1. kolo ženské dvouhry
Jasmine Paoliniová (ITA, 95.) – KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (6.) [6] 0:6, 2:6