Vondroušová a jiný svět v Melbourne. Ani mi nedošlo, že jsou fanoušci na kurtu, usmívá se

- Marek Bartošík

Už 2:6 a 1:3 prohrávala Markéta Vondroušová se švédskou ranařkou Rebeccou Petersonovou, přesto nakonec česká tenistka mohla slavit postup do druhého kola Australian Open. Po utkání také poděkovala přítomným divákům, což je činnost, na kterou si po uzavřených turnajích zvyká velmi pomalu. „Je to najednou strašně divné. Nějak mi nedošlo, že jsou fanoušci na kurtu. Pak jsem si vzpomněla,“ přiznala v dobré náladě jednadvacetiletá Češka.

Markéta Vondroušová (20.) odehrála v Melbourne další nervy drásající duel. Semifinalistka přípravného turnaje Yarra Valley Classic v úvodním kole Australian Open vybojovala vítězství 2:6, 7:5 a 7:5 nad Rebeccou Petersonovou (55.).

„Byl to těžký zápas, hlavně na první kolo. Ona hrála skvěle,“ uvedla Vondroušová, která ve druhém kole nastoupí proti kanadské kvalifikantce Rebecce Marinové (317.).

Jak se vám vlastně povedlo otočit skóre 2:6 a 1:3?
Ani nevím. Pak už jsem skóre nevnímala a jen jsem se snažila dostat do rytmu. Nezačala jsem dobře, takže jsem si opakovala, že do toho musím víc jít a zlomit to, což se mi nakonec povedlo.

Soupeřka excelovala hlavně svým forhendem inside out. Proti tomu se evidentně hrálo velmi obtížně.
Hrůza! Všechno si obíhala. Udělala minimum chyb. Tlačila mě a dohrávala si výměny. Za stavu 3:1 a 40:0 jsem to ve třetím setu trošku pokazila. A vývoj se zase otočil. Musela jsem si vítězství vybojovat.

Co podmínky během zápasu?
Kurty jsou docela rychlé. V Abú Zabí byly extrémní, ale zdá se mi, že se to tady taky zrychlilo. Jinak docela foukalo a byla zima, takže opravdu těžké podmínky.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Marketa (@marketavondrousova)

To určitě není nic ideálního pro vaše bolavá třísla. Navíc ještě v sobotu jste odehrála semifinále přípravného turnaje.
Neměla jsem čas na regeneraci. Žádala jsem přesun zápasu na úterý, což mi nepovolili. Musela jsem se dát dohromady a vybojovat to, i když jsem nehrála nejlíp. Minulý rok jsem měla strašně moc zápasů, které jsem prohrála ve třech setech. Hrozně těžko se mi to lámalo. Tady jsem vyhrála už třetí tříseťák, za což jsem strašně moc vděčná.

Vítězství jste mohla slavit obklopena diváky. Málem jste jim ale zapomněla poděkovat.
Je to najednou strašně divné. Nějak mi nedošlo, že jsou diváci na kurtu. Pak jsem si vzpomněla. Není úplně narváno, ale je super, že jsou tady. Užívám si to. I když ani jedna nejsme Australanka, bylo tam docela dost lidí. Jsme za to všichni vděční. (usmívá se)

K dalším příjemným změnám jistě patří možnost navštívit město. Jak v těchto dnech vypadají ulice v Melbourne?
Jdeme po městě a všude jsou lidi bez roušek, jsou plné restaurace. Je to úplně jiný svět než u nás. Je super, že si to můžeme zažít.

Australian Open (AUS, 80 000 000 AUD, tvrdý povrch)
1. kolo ženské dvouhry
MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (20.) – Rebecca Petersonová (SWE, 55.) 2:6, 7:5, 7:5