Míčky lítají dobře, pochvalují si před Australian Open Bartyová s Kvitovou

- Jan Vojkůvka

Příprava před Australian Open vrcholí a s podmínkami v Melbourne jsou velmi spokojené i dvě hvězdy ženského okruhu. Jak světová jednička Ashleigh Bartyová, tak dvojnásobná grandslamová šampionka Petra Kvitová, si pochvalují kvalitu povrchu i jeho rychlost.

Úvodní grandslam sezony začíná v Melbourne už v pondělí a v neděli se odehrály poslední duely přípravných turnajů, které se hrály právě na kurtech úvodního grandslamu sezony.

Jednou z vítězek se stala i světová jednička Ashleigh Bartyová, která odehrála první turnaj po jedenácti měsících. A není divu, že se stavem kurtů je navýsost spokojená. Ostatně to potvrzuje i to, že dokráčela až k devátému titulu na okruhu WTA.

„Kurty se tu vždy mění, hodně záleží na počasí. To je normální,“ podotkla Bartyová, která je s povrchem spokojená. „Když bude teplejší den a kurty budou trochu více rozpálené, míčky budou letos živější. Večer se mohou naopak zpomalit,“ hodnotila podmínky.

„Myslím, že letos plánovali trochu rychlejší míčky a povrch,“ dodala Australanka.

Obdobně hovořila i Petra Kvitová, jež na Yarra Valley Classic vypadla v osmifinále na raketě Nadii Podoroské z Argentiny.

„Kurty? Vlastně si na ně nemohu stěžovat,“ uvedla s úsměvem. „Mám ráda rychlejší povrchy, to se mi líbí. Tady jsou rychlé, míčky také dobře létají. Vypadá to velmi dobře,“ svěřila se.