Na třetí pokus to už vyšlo! Fruhvirtová bez ztráty setu dokráčela k premiérovému titulu

- Jan Vojkůvka

Teprve patnáctiletá Linda Fruhvirtová dosáhla v tuniském Monastiru zatím největšího úspěchu kariéry. Své třetí finále na okruhu ITF přetavila v zisk premiérové trofeje mezi profesionálkami, když zdolala Francouzku Manon Arcangioliovou 7:6(5), 7:5.

Fruhvirtová, jež prohrála ve finále v Monastiru v roce 2020 a nedokázala přetavit v zisk titulu ani lednové finále v německém Hamburku, se konečně dočkala.

Finále, které trvalo 102 minut, nabídlo hned 11 brejků a obě hráčky se o vedení v obou sadách dlouho přetahovaly.

V úvodním dějství česká tenistka čelila stavu 2:4, ze kterého se ale dokázala dostat a skóre otočila. Dokonce se dostala do vedení 6:5 s výhodou brejku, jenže se jí nepovedlo první set dopodávat. V rozhodujícím tiebreaku ale zvládla klíčové výměny a vyhrála 7:5.

Druhý set měl trochu odlišný průběh. Fruhvirtová se prokousala do vedení 4:2, jenže tentokrát ona neudržela svůj náskok. Arcangioliová srovnala a měla na returnu i další šance, které však nevyužila. Klíčovou se ukázala 11. hra, v níž Češka odvrátila brejkbol a povedlo se jí turnajovou šestku nalomit. Hned v další hře se totiž sama na returnu probila k mečbolům, hned první využila a mohla začít slavit.

Patnáctiletá Fruhvirtová na turnaji v Monastiru zvládla dojít k titulu bez ztráty setu. Svým triumfem navíc dosáhla na double, jelikož už v sobotu vyhrála i první titul ve čtyřhře.