Ideální start sezony! Krejčíková se Siniakovou slaví titul

- Jan Vojkůvka

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou na turnaji Gippsland Trophy nenašly své přemožitelky. Český pár vyhrál finálový duel nad tchajwanskými sestrami Latishou Čchan a Chao-čching Čchan 6:3 a 7:6(4), a hned při svém prvním společném turnaji v roce 2021 slaví deblový titul.

Nasazené jedničky šly do souboje s tchajwanskými sestrami v rolích mírných favoritek a stejně jako v semifinále proti Buzarnescuové a Cornetové zvládly zápas ve dvou setech.

Cesta za triumfem na Gippsland Trophy začala rychlou výměnou servisů v prvním a druhém gemu. Převahu v úvodní sadě získaly Češky ve druhé polovině setu. Od stavu 2:3 vyhrály čtyři hry v řadě a ujaly se v utkání vedení 1:0 na sety.

Ve druhém setu se Krejčíková se Siniakovou také dostaly do vedení, tentokrát však svůj náskok neuhájily. Za stavu 4:2 přišly o výhodu brejku, následně v desáté hře nevyužily na returnu mečbol a rázem čelily problémům, když přišly v jedenácté hře o podání.

České tenistky ale třísetové drama nepřipustily. Ve 12. gemu předvedly úspěšný rebrejk, vynutily si tiebreak a v něm otočily vývoj skóre z 2:4 na 7:4.

Krejčíková se Siniakovou si připsaly celkově už svůj šestý společný titul na okruhu WTA a před Australian Open mohou být se svou formou spokojené. Bývalé světové jedničky budou na úvodním grandslamu sezony patřit do okruhu spolufavoritek, což potvrdily i na Gippsland Trophy.