Denní menu, 6.2.2021: Krejčíková se Siniakovou postoupily do finále! Zabojují o šestý společný titul

- Redakce

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou na turnaji Grampians Trophy v Melbourne budou hrát finále čtyřhry, v semifinálovém střetnutí nepřišly o jedinou sadu. Českým tenistkám se naopak nedařilo ve dvouhrách, z generálek na Australian Open vypadla právě Krejčíková i Vondroušová.

Češi v akci

Krejčíková se Siniakovou vybojovaly finále
Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková se po roce představí ve finále čtyřhry. Na podniku Gippsland Trophy v semifinále porazily deblovou dvojici Buzarnescuová, Cornetová 7:5, 6:2.

Nejvýše nasazené tenistky se v úvodním setu vypořádaly s dvojím rebrejkem soupeřek, ve druhém dějství dvakrát uspěly na returnu a nepřišly o jediný servis. Krejčíková se Siniakovou v zápase o titul vyzvou nasazené dvojky turnaje Chao-čching Čan, Latisha Čan z Tchaj-wanu.

Vondroušová uhrála jediný gem
Markéta Vondroušová (21.) si své první turnajové finále od předloňského Roland Garros nezahraje. Jednadvacetiletá Češka prohrála v semifinále na akci Yarra Valley Classic (WTA 500) v Melbourne za pouhých 53 minut 1:6 a 0:6 s Garbiňe Muguruzaovou (15.).

Agresivně hrající Španělka nepustila Vondroušovou příliš do hry a znovu potvrdila, že je na obhajobu loňského finále z Australian Open dobře připravena, když v Melbourne dosud za celý týden neztratila ani set. O titul si dvojnásobná grandslamová šampionka zahraje v neděli proti domácí Ashleigh Bartyové. Světová jednička do finále postoupila bez boje, poté co z turnaje odstoupila Serena Williamsová.

Krejčíková na Bradyovou nestačila
Barbora Krejčíková (66.) své největší singlové čtvrtfinále v kariéře vítězstvím neokořenila. Osmifinálová přemožitelka turnajové čtyřky Rybakinové tentokrát nestačila na sedmou nasazenou Jennifer Bradyovou (24.) ze Spojených států, s níž na Grampians Trophy prohrála 6:7(5) a 4:6.

První sada dospěla bez jediného ztraceného podání do tiebreaku. V tom vedla Krejčíková po změně stran 4:3, nakonec ale padla nejtěsnějším možným rozdílem 5:7. Ve druhém setu přišla Krejčíková za stavu 2:2 poprvé v utkání o servis. O ten musela bojovat i za stavu 3:5, kdy odvracela na podání dva mečboly a snížila na 4:5. Po krátké pauze však americká favoritka dopodávala zápas čistou hrou.

Krejčíková bude ještě během dneška hrát v rámci turnaje Gippsland Trophy semifinále čtyřhry, s krajankou Siniakovou vyzvou rumunsko-francouzský pár Buzarnescuová, Cornetová.

L. Fruhvirtová slaví premiérový titul mezi ženami!
Linda Fruhvirtová a její ruská spoluhráčka Maria Timofejevová porazily ve finále turnaje ITF v Monastiru francouzsko-gruzínský pár Radovanovicová, Tsitskišviliová 6:1 a 6:2. Souboj o trofej trval pouhých 48 minut. Pro patnáctiletou Češku se jedná o premiérový titul mezi dospělými! Fruhvirtová se o završení dokonalého týdne pokusí v nedělním singlovém finále proti Francouzce Manon Arcangioliové.

Linda Fruhvirtová prolétla do dalšího finále
Druhý letošní turnaj, druhé finále. Linda Fruhvirtová (580.) si po jasné sobotní výhře dvakrát 6:2 nad Mallaurií Noelovou (507.) z Francie zahraje na patnáctitisícovém turnaji v Monastiru o singlový titul. Soupeřkou v něm bude patnáctiletému českému talentu o jedenáct let starší Francouzka Manon Arcangioliová (638.). Fruhvirtová je zároveň ve hře o turnajový double, ještě dnes odpoledne absolvuje po boku Rusky Timofejevové finále deblu.

Paulson s Riklem slaví deblový titul
Čeští tenisté Andrew Paulson a Patrik Rikl vyhráli na halovém turnaji v ruském Petrohradu titul ve čtyřhře. V sobotním dramatickém finále otočilo české duo souboj s moldavsko-ukrajinským párem Alexander Cozbinov, Marat Devjatjarov. Národnostně smíšená dvojice brala první set poměrem 6:4, v tom druhém ale reagovali Češi stejnou mincí, aby posléze ovládli nejtěsnějším možným rozdílem 10:8 i závěrečný supertiebreak.

Gengel v Egyptě do finále nepostoupil
Marek Gengel si v egyptském Šarm aš-Šajchu singlové finále nezahraje. Pětadvacetiletý Čech prohrál na akci s dotací 15 tisíc dolarů v sobotním semifinále. Soupeřem mu byl tchajwanský kvalifikant Yu Hsiou Hsu (497.), jenž zvítězil bez ztráty servisu za hodinu a 17 minut 6:3 a 6:2. Gengel v utkání nevyužil ani jeden ze čtyř brejkbolů.

ATP/WTA

Yarra Valley Classic, Melbourne (ženy, AUS, 565 530 USD, tvrdý povrch)
Semifinále dvouhry
MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (21.) – Garbiňe Muguruzaová (ESP, 15.) 1:6, 0:6

Grampians Trophy, Melbourne (ženy, AUS, 235 820 USD, tvrdý povrch)
Čtvrtfinále dvouhry
Jennifer Bradyová (USA, 24.) – BARBORA KREJČÍKOVÁ (66.) 7:6(5), 6:4

Semifinále čtyřhry
KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ – Buzarnescuová (ROU), Cornetová (FRA) 7:5, 6:2

ITF World Tennis Tour

Grand Palace Cup, Petrohrad (muži, RUS, 15 000 USD, hala – tvrdý povrch)
Finále čtyřhry
Cozbinov (MDA), Devjatjarov (UKR) – PAULSON, RIKL 6:4, 4:6, 8:10

Soho Square, Šarm aš-Šajch (muži, EGY, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Semifinále dvouhry
MAREK GENGEL (472.) – Yu Hsiou Hsu (TPE, 497.) 3:6, 2:6

Magic Tours, Monastir (ženy, TUN, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Semifinále dvouhry
LINDA FRUHVIRTOVÁ (580.) – Mallaurie Noelová (FRA, 507.) 6:2, 6:2

Finále čtyřhry
L. FRUHVIRTOVÁ, Timofejevová (RUS) – Radovanovicová (FRA), Tsitskišviliová (GEO) 6:1, 6:2