Nadal se obává Australian Open: Nejsem na tom tak dobře, abych mohl hrát naplno, říká

- Michal Hladký

Rafael Nadal neodehrál kvůli problémům v dolní části zad úterní zápas ATP Cupu, a tak Španělsko muselo dokráčet k výhře 3:0 nad Austrálií bez své největší hvězdy. Jak se nechal slyšet sám dvacetinásobný grandslamový vítěz, tak jeho stav se postupně lepší, nicméně stále to není ideální.

„Není to nic hrozného, ale ani na tom nejsem tak dobře, abych mohl hrát naplno,“ komentuje Rafael Nadal problém s dolní částí zad pro španělskou televizi Movistar+.

Kromě toho, že momentální světová dvojka vynechala úvodní klání v rámci ATP Cupu, tak nenastoupí ani do pátečního souboje proti Řecku. V něm se rozhodne o tom, zda Španělé postoupí do semifinále, nebo na turnaji skončí.

Podle zdroje blízkého Nadalovi měl vítěz australského grandslamu z roku 2009 dnes trénovat v Rod Laver Aréně a postupně se jeho stav lepší. „Jde krůček po krůčku,“ říká.

Rafael Nadal má před sebou velkou výzvu. Pokud Australian Open vyhraje, osamostatní se v žebříčku hráčů s největším počtem vyhraných grandslamů.

Zisk jednadvacátého turnaje velké čtyřky však není pro španělského tenistu prioritou. „Nic si nebudu dělat z toho, pokud se mi Australian Open nepovede. Sezona bude pokračovat,“ konstatuje a ihned dodává: „Abych řekl pravdu, tak jsem nikdy nebyl grandslamy posedlý.“