Federer chystá comeback v březnu! Jaký si určil turnajový plán pro příští měsíce?

- Jan Vojkůvka

Švýcarský tenista Roger Federer se na kurty vrátí v březnu! Devětatřicetiletá hrající legenda pro svůj návrat nakonec zvolila turnaj v katarském Dauhá, kde se po dlouhých 13 měsících bez ostrého zápasu pokusí vrátit do turnajového kolotoče. Švýcar také oznámil svůj program pro nadcházející měsíce.

Federer měl sice původně startovat na Australian Open, ale svou účast v Melbourne si nakonec rozmyslel a rozhodl se neobhajovat loňské semifinále. Jak přiznal pro švýcarské rádio SRF, kterému se svěřil i se svými plány pro příští měsíce, rozhodnutí nezúčastnit se turnaje na místě, které tolik miluje, jej stále bolí.

„Je to jedno z míst, kde to miluji a strašně moc rád tam hraji,“ přiznal Federer.

Poté ovšem začal hovořit mnohem optimističtěji, a to hlavně s ohledem na svůj chystaný návrat v katarském Dauhá. „Chtěl jsem svůj comeback provést na nějakém menším turnaji, abych nebyl pod takovým drobnohledem a byl na mě také vytvořen trochu menší tlak,“ přiznal Švýcar.

V Kataru, kde se bude hrát od 8. března, dokázal v kariéře třikrát vyhrát. Tentokrát by titul však byl spíš splněným snem než reálnou možností. Přiznává to i Federer, jehož zápasové manko je příliš dlouhé.

Pro SRF se vyjádřil také k dalším plánům v této sezoně a udělal radost i příznivcům zápasů na antuce. „Rád bych si zahrál zase na antuce,“ přiznal s tím, že před antukovou částí sezony odehraje ještě jeden turnaj kromě Dauhá. Pravděpodobně se bude jednat o Dubaj.

„Následně bych rád hrál v Halle, Wimbledonu, na olympiádě a na US Open,“ podotkl. Na těchto, ze svého pohledu, vrcholech roku by si rád připsal i velká vítězství.

„V posledních několika měsících jsem si prošel spoustou rehabilitace. Musel jsem si tím projít. Teď si ale chci užít a oslavit zase nějaká velká vítězství. A jsem pro to ochoten ujít dlouhou a těžkou cestu,“ dodal.