Kvitová svou letošní premiéru zvládla! Po dvouhodinové bitvě zdolala Williamsovou

- Jan Vojkůvka

Turnaj Yarra Valley Classic zahájila úspěšně také čtvrtá nasazená Petra Kvitová. Světová devítka, který se v této sezoně představila na kurtech poprvé, si v dvouhodinové bitvě poradila s americkou legendou Venus Williamsovou, kterou porazila 7:6(6), 7:5 a postoupila do osmifinále.

Kvitová, jež vynechala úvodní turnaj sezony v Abú Zabí a vypravila se až do Melbourne, měla při své únorové premiéře v roce 2021 spoustu práce, než mohla vítězně zvednout pěst nad hlavu. Čtyřicetiletá Williamsová, jež se v Melbourne rozehrála během prvního kola při hladké výhře nad Rusovou, neprosala svou kůži lacino.

V prvním setu dokonce začala lépe a ujala se vedení 3:1. Kvitová ovšem soupeřce příliš dlouho radost neponechala a hned v příštím gemu, který se protáhl na čtyři shody, dokázala vybojovat rebrejk.

První set dospěl nakonec až do tiebreaku, ve kterém byla Kvitová lepší hráčkou. Vypracovala si dokonce tři setboly v řadě, ale Američanka je všechny odvrátila a srovnala na 6:6. Koncovka ale dopladla lépe pro Češku, která dotáhla úvodní set do vítězného konce.

Ve druhé sadě začala naopak lépe Kvitová. Ta se dostala do vedení 4:1 s výhodou jednoho brejku, o který ale přišla a navíc v devátém gemu za stavu 4:4 čelila brejkbolu. Kritický okamžik zápasu však zvládla, šanci sokyně odvrátila a posléze ve 12. gemu přišla její chvíle. Na returnu využila svůj druhý mečbol a vybojovala postup do osmifinále.

O čtvrtfinále si v Melbourne zahraje proti senzaci loňského Roland Garros Nadie Podoroské z Argentiny. Ta se po postupu do semifinále francouzského grandslamu dostala poprvé do elitní stovky světa a aktuálně jí patří dokonce 47. místo na žebříčku.