Veselý zahájil melbournskou misi výhrou. Macháč po izolaci neuspěl

- Jan Vojkůvka

Svou premiéru v Melbourne mají za sebou i oba čeští tenisté Jiří Veselý a Tomáš Macháč. Zatímco Veselý dokázal v souboji s Portugalcem Fredericem Ferreira Silvou uspět a vyhrát 6:4, 6:4, Macháč se po vynucené izolaci neprosadil. S domácím Jamesem Duckworthem padl ve dvou setech.

Veselý, který byl stoprocentní při svých brejkbolech, vstoupil do Murray River Open hladkou výhrou nad členem druhé světové stovky.

V prvním setu dokázal český hráč proměnit svůj jediný brejkbol v deváté hře a úvodní dějství dopodával. Druhý set poté rovněž zvládl, byť až tak jednoduché to nebylo. V šesté hře totiž čelil hned třem brejkbolům Ferreiry.

Všechny se mu ale podařilo odvrátit a nalomeného soupeře posléze zlomil využitým brejkbolem hned v dalším gemu. Ve zbytku střetnutí si Veselý držel servis a zápas dotáhl do vítězného konce.

Ve druhém kole čeká na Veselého pátý nasazený Casper Ruud, 27. hráč světa, jenž měl v úvodním kole turnaje volný los.

Macháč po izolaci neuspěl
Těžkou pozici měl před začátkem turnaje Murray River Open Tomáš Macháč. Ten se po přicestování do Austrálie musel uchýlit do vynucené izolace bez možnosti opustit hotelový pokoj. Tréninkové manko se bohužel projevilo i na kurtu.

S domácím Jamesem Duckworthem prohrál 3:6, 4:6, přičemž se v utkání neprokousal ani k jednomu brejkbolu. Australanovi se naopak povedlo v prvním setu utéct Macháčovi do brejku ve čtvrtém gemu, ve druhé sadě pak to samé předvedl v páté hře.