Bouzková ustála kritické chvíle. Češka po boji prošla do osmifinále

- Jan Vojkůvka

Marie Bouzková zvládla na turnaji Yarra Valley Classic v Melbourne třísetovou bitvu s Alionou Bolsovovou ze Španělska, kterou porazila po velkém boji 6:3, 6:7(6) a 6:2 a zahraje si na akci, jež je generálkou před blížícím se Australian Open, osmifinále. V něm může narazit na světovou jedničku.

Bouzková, ač byla výraznou favoritkou zápasu s Bolsovovou Zadoinovou, neměla tentokrát tak snadnou práci jako v úvodním kole, v němž deklasovala bývalou světovou čtyřku Samanthu Stosurovou. Naopak, česká tenistka v úterním duelu musela do tří setů a zkraje rozhodujícího dějství čelila kritickým chvílím, ve kterých prokázala velkou bojovnost i mentální sílu.

Do zápasu vstoupila Češka výtečně. Už ve druhém gemu obrala soupeřku o servis a úvodní dějství posléze dokázala i doservírovat. Vypořádala se i se dvěma brejkboly soupeřky v deváté hře, v níž nakonec proměnila až třetí setbol.

I druhý set vypadal na jednoznačnou záležitost, Bouzková čistou hrou prorazila Španělce podání už ve třetí hře. Jenže po změně stran jí soupeřka brejk ve stejném stylu (tedy čistou hrou) oplatila a následně sadu dotáhla až do tiebreaku. V něm se španělské hráčce povedlo v koncovce dostat k setbolům a vynutit si rozhodující dějství.

Vstup do třetího setu nebyl ze strany Bouzkové dobrý, hned v prvním gemu přišla o servis a čelila hodně složité situaci. Těsným výsledkem totiž prohrála druhý set a do toho třetího vstoupila ztrátou podání.

Psychicky silná česká tenistka ovšem prokázala bojovnost, okamžitě zaznamenala rebrejk, soupeřku už k ničemu dalšímu nepustila a duel zakončila ziskem čtyř gemů v řadě.

Po postupu do osmifinále se Bouzková může těšit na souboj buď s vracející se světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou z Austrálie, nebo na duel s Anou Bogdanovou z Rumunska.