Skvělá forma i odvážná strategie. Korda je po dalším titulu v elitní stovce

- Marek Bartošík

Sebastian Korda se stal v posledním půlroce jednou z největších komet na mužském tenisovém okruhu. Pokud ne tou vůbec největší! Dvacetiletý Američan, který je synem bývalého českého tenisty Petra Kordy a tenistky Reginy Kordové (rozené Rajchrtové), se za pouhých několik měsíců vyšplhal ze třetí stovky žebříčku do elitní devadesátky.

Senzace na Roland Garros a pak jedna velká jízda, jež stále pokračuje. Sebastian Korda směle navazuje na nečekané osmifinále z pařížské antuky, kde jako kvalifikant podlehl až pozdějšímu šampionovi Rafaelu Nadalovi.

Americký mladík si udržel formu nejen v závěru loňského roku, kdy oslavil na challengeru v Eckentalu premiérový titul na mužském okruhu, ale i na začátku sezóny 2021.

Korda vsadil na originální strategii, když vynechal australské turnaje a raději se přihlásil na akce v Evropě a Spojených státech.

A udělal dobře! Tenisový ročník 2021 zahájil jízdou až do finále podniku ATP v Delray Beach. Minulý týden ve francouzském Quimperu si připsal druhý challengerový titul a rovných 100 bodů do žebříčku. V nejnovějším vydání světového pořadí mu tak náleží 88. místo.

„Sen se stal skutečností! Děkuji všem za podporu na téhle bláznivé cestě. Znamená to pro mě vše,“ radoval se na svých sociálních sítích Korda, kterému k úspěchům pomáhají také trenér Theodor Devoty a kondiční trenér Marek Všetíček. A samozřejmě velezkušený otec!

Syn Petra Kordy figuroval před loňským Roland Garros mimo top 200! Nebezpečnou a nabitou žebříčkovou oblastí, přes níž se někteří hráči nedostanou léta, však i díky silnému realizačnímu týmu proletěl s minimálním časovým vkladem.

Vypadá to, že tenista z Bradentonu má před sebou velkou jízdu. Po náročném programu v úvodu sezóny se ale nikam bezhlavě nežene – z dalšího challengeru v Quimperu se odhlásil.

„Vždy jsem věděl, že mám hru na to, aby se mi dařilo. Potřeboval jsem mít ale v pořádku také své tělo,“ poznamenal pro web ATP uvážlivý Korda.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Sebi (@sebastiankorda)

Další zastávkou čerstvého člena elitní stovky by měla být italská Biella, kde se mezi 8. a 21. únorem uskuteční dvojice halových challengerů. Rozjetý Korda bude opět útočit na mety nejvyšší, během dvou týdnů může získat až 205 bodů.

Nicméně italské challengery budou pouhou předehrou před nejprestižnějšími turnaji na okruhu ATP, na něž se bude Američan s českými kořeny čím dál častěji dostávat. A asi nikoho nepřekvapí, když bude ve velkém i vítězit.