Turnaj WTA Grampians Trophy se třemi Češkami rozlosován, okoření ho návrat hvězdy

- Filip Lefenda

Už ve středu odstartuje v Melbourne poslední ze ženských přípravných „pětistovek“ před nadcházejícím Australian Open. Turnaj s názvem Grampians Trophy byl do kalendáře zařazen až v průběhu minulého týdne a určen je hráčkám, které musely v zemi podstoupit přísnou formu čtrnáctidenní karantény bez možnosti tréninku.

Turnaje s dotací 235 820 amerických dolarů se zúčastní celkem 28 singlistek. Chybět nebudou ve startovním poli ani tři Češky, které nově znají jména svých protivnic.

Na Kateřinu Siniakovou čeká vítězka tří grandslamů a bývalá světová jednička Angelique Kerberová z Německa. Barbora Strýcová se střetne s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, která je pro změnu majitelkou devíti grandslamových trofejí ze čtyřhry. Její krajanku Lauren Davisovou pak vyzve Barbora Krejčíková. Vítězka tohoto střetnutí půjde ve druhém kole na nasazenou čtyřku Kazašku Rybakinovou.

Turnaj se stejně jako další přípravné podniky uskuteční přímo v Melbourne Parku, tedy areálu, který bude od 8. února hostit úvodní grandslam sezóny. Nejvýše nasazenou účastnicí je Bianca Andreescuová z Kanady. Světová osmička a vítězka předloňského US Open odehraje na akci svůj první soutěžní zápas po patnáctiměsíční pauze zaviněné zraněním kolene. Mezi favoritky se budou řadit rovněž Běloruska Azarenková či Švýcarka Bencicová.

Vítězka Grampians Trophy bude známa 7. února. Na kompletní los se můžete podívat zde.