Zverev pochválil australskou karanténu. Udělali však jednu podstatnou chybu, poznamenal kriticky

- Jan Vojkůvka

Alexander Zverev je s tím, jak Australané zvládli karanténu tenistů, spokojen. Podle německého hráče odvedli pořadatelé a místní úřady skvělou práci, díky níž se nyní hráči mohou pohybovat bez omezení, a dokonce hrát před zaplněnými tribunami. Přesto však našel něco, co neuniklo jeho kritice. A tím je už několikrát propíraná bublina v Adelaide.

Do Austrálie bylo vypraveno celkem 15 leteckých speciálů. Většina hráčů včetně Zvereva zamířila do Melbourne, kde se podrobili povinné čtrnáctidenní karanténě. Většina mohla denně na pět hodin opustit hotel, ale 72 tenistů skončilo v absolutní izolaci kvůli pozitivním případům nákazou covidu v letadlech.

Skupinka vyvolených se cestě do Melbourne vyhnula. Hvězdy, mezi nimiž byli Novak Djokovič, Rafael Nadal, Dominic Thiem, Serena Williamsová, Simona Halepová či Naomi Ósakaová, byly vyslány do Adelaide, kde měly nejen lepší ubytování, ale mnohem více možností k tréninku. A to se Zverevovi vůbec nelíbí.

„Tohle byla jediná skutečná chyba. Adelaide, kam se vydalo pár top hráčů. Dostali více času na trénink na kurtech, měli více svobody,“ poznamenal Zverev na tiskové konferenci.

Celkově však hovořil o karanténě pozitivně. „Měli jsme pět hodin denně na trénink, což bylo pěkné. Byli jsme těmi šťastnými, kteří vůbec mohli trénovat, protože někteří nemohli,“ pokračovala světová sedmička. „Musíme ale respektovat podmínky téhle tvrdé karantény. Pro hráče, kteří byli v izolaci, to bude těžší, ale musíme pochopit, že celá Austrálie byla v karanténě půl roku,“ upozornil a Australany za skvěle odvedenou práci pochválil.

„Australané i tenisový svaz odvedli nejlepší možnou práci, jakou mohli. Jediná věc, na kterou si hráči stěžují, je možná umístění některých do Adelaide. Nebýt toho, tak si nemyslím, že by kdokoliv cokoliv řekl,“ dodal.