Vítězná premiéra! Bouzková smetla bývalou světovou čtyřku deseti gemy v řadě

- Jan Vojkůvka

To byla jízda! Marie Bouzková prožila parádní premiéru v sezoně 2021 a vybojovala na Yarra Valley Classic suverénní postup do druhého kola. Ve svém úvodním klání deklasovala bývalou světovou čtyřku Samanthu Stosurovou 6:2, 6:0.

Bouzková šla do svého prvního zápasu v sezoně v roli favoritky. Její duel se Samanthou Stosurovou pořadatelé umístili na kurt Margaret Courtové, kde se už za týden bude hrát i Australian Open. A velká aréna české tenistce svědčila.

Bývalá světová čtyřka držela tempo s Bouzkovou pouze v úvodu zápasu. Ve čtvrté hře ještě odvrátila dva brejkboly, ale od stavu 2:2 neuhrála už ani jednu hru! Bouzková poprvé prorazila Stosurové servis v šestém gemu a od té chvíle na dvorci dominovala.

Celkem česká tenistka využila 5 z 10 brejkbolů, vyhrála deset her v řadě a zápas zakončila hned prvním mečbolem na returnu. V duelu, který trval jen 62 minut, navíc sama nečelila ani jednomu brejkbolu.

I v dalším kole bude aktuálně 52. tenistka žebříčku potvrzovat roli favoritky. Turnajová šestnáctka se o postup do osmifinále střetne se Španělkou Alionou Bolsovovou Zadoinovou, která přehrála v úvodním kole indickou tenistku Ankitu Rainaovou.