Los turnajů WTA v Melbourne: Hned pět Češek patří mezi nasazené

- Marek Bartošík

Po dvoutýdenním čekání se tenistky od 31. ledna dočkají dvojice turnajů kategorie WTA 500 v Melbourne. Podstatně více českých zástupkyň má akce nazvaná Yarra Valley Classic, kde se v singlu představí Karolína Plíšková, Petra Kvitová, Markéta Vondroušová, Marie Bouzková a Kristýna Plíšková. Na podniku Gippsland Trophy bude v akci Karolína Muchová. Rozlosování turnaje Grampians Trophy, určeného pro hráčky v tzv. „tvrdé karanténě“, se dosud neuskutečnilo.

Českými vlajkami mezi nasazenými hráčkami se to na podniku Yarra Valley Classic jen hemží. Mezi šestnáctku vyvolených se zařadily turnajová trojka Karolína Plíšková, čtyřka Petra Kvitová, osmička Markéta Vondroušová a šestnáctka Marie Bouzková.

Karolína Plíšková (6.) má v prvním kole volný los, následně ji čeká buď Elisabetta Cocciarettová (132.), nebo Ču Lin (92.).

Petra Kvitová (9.) se do turnaje zapojí také až ve druhém kole, v němž proti ní nastoupí lepší z dvojice Venus Williamsová (80.), Arantxa Rusová (74.).

Markéta Vondroušová (21.) se taktéž představí až ve druhém kole. Soupeřkou finalistky z Roland Garros 2019 bude buď Varvara Gračevová (95.), nebo Lizette Cabreraová (140.).

Marie Bouzková (52.) si zahraje už v prvním kole, a to se zkušenou Samanthou Stosurovou (112.).

Pátá česká účastnice Kristýna Plíšková (70.) vyfasovala do úvodní rundy Věru Zvonarevovou (154.).

Na Gippsland Trophy je jedinou českou účastnicí ve dvouhře Karolína Muchová (27.). Turnajová osmička má v prvním kole volný los, poté se utká buď s Nao Hibinovou (73.), nebo Sarou Sorribesovou Tormovou (62.).

Bohatou českou účast bude mít také soutěž čtyřhry. Na akci Yarra Valley Classic uvidíme pár Karolína Muchová, Markéta Vondroušová. Na Gippsland Trophy se objeví Barbora Strýcová se Švýcarkou Bencicovou, Renata Voráčová po boku Japonky Ninomijaové, Lucie Hradecká s Kristýnou Plíškovou, Marie Bouzková se Španělkou Sorribesovou Tormovou a také Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou.

Siniaková, Krejčíková a Strýcová, absolvující tzv. „tvrdou karanténu“, budou moci nastoupit do třetího singlového turnaje Grampians Trophy, který startuje 3. února.