O trofej z Wimbledonu jsem přišla na párty, překvapila Williamsová

- Michal Hladký

Serena Williamsová získala během své kariéry už tolik trofejí, že už ani sama neví, kde je všude má rozeseté. V rámci pořadu The Late Show with Stephen Colbert přiznala, že jí chybí například jedna z Wimbledonu. A myslí si, že o ni mohla přijít před pár lety na jedné domácí párty.

„Upřímně si myslím, že na jedné párty, kterou jsem před lety pořádala, mi ji někdo vzal. Přesto si vždy říkám: ‚kam se jen poděla?‘“ nechala se slyšet Serena Williamsová o údajné krádeži wimbledonské trofeje.

Nicméně velkou vědu z toho nedělá. „Naštěstí nejsem typ člověka, který by se k věcem nějak upínal,“ vysvětlila v The Late Show.

To neplatilo ani pro první grandslamový titul, který devětatřicetiletá Američanka vybojovala na domácím US Open v roce 1999. „Když jsem ho vyhrála, tak jsem trofej nechala u táty doma a řekla mu: ‚Můžeš si ji nechat, protože já vyhraji další.‘“

A že jich ještě pár bylo, ze dvouher dokonce dvaadvacet. Ani ty však Williamsová neuchovává doma. Tedy ne všechny. „Můj trenér (Patrick Mouratoglou – pozn. red.) jich má několik u sebe ve Francii,“ řekla.

Na druhou stranu se jedná jen o repliky. „Pravou“ trofej totiž hráči nedostávají. „Dříve byly ty repliky malé, teď jsou o něco větší,“ zavzpomínala Williamsová, načež povídání o cenných artefaktech úsměvně zakončila.

„Ptám se: ‚Nemohla bych vyměnit ty malé za větší?‘“