Byl jsem v šoku, vzpomíná hvězda na příhodu s Kyrgiosem. Teď jsou z nich přátelé

- Filip Lefenda

Osobně se znají už od roku 2014, poprvé si ale bok po boku zahráli čtyřhru až předloni. To, co se tehdy dělo ve Washingtonu po utkání v šatně, si Stefanos Tsitsipas dobře pamatuje dodnes. Jeho pohled na „rebela“ Nicka Kyrgiose se totiž od té doby významně změnil.

Řecká hvězda zavzpomínala na první společnou čtyřhru, kterou absolvovali s Kyrgiosem v roce 2019 v americkém Washingtonu. Oba jmenovaní prohráli po třísetové bitvě se zkušeným kolumbijským párem Cabal, Farah 5:10 v rozhodujícím supertiebreaku.

„Je velmi hyperaktivní, nesnáší porážky. Ani nevíte jak, věřte mi,“ prozradil v podcastu No Challenges Remaining vítěz předloňského Turnaje mistrů a v současnosti šestý hráč žebříčku ATP Tsitsipas. „Samotného mě to dost překvapilo,“ dodal.

Právě Kyrgiosovi bývalo v minulosti často vytýkáno, že nedává sportu vše a mrhá svým talentem. Během některých zápasů působil na kurtech dojmem, že jej tenis ani příliš nebaví. I proto byste od chlapíka, jenž hrává debly spíše sporadicky, čekali, že nad porážkou ve čtyřhře mávne rukou.

„Když jsme tehdy opustili ve Washingtonu kurt, Nick byl opravdu zdrcený a neskutečně frustrovaný. Byl jsem z toho v šoku. Takovou reakci jsem od něj absolutně nečekal,“ přiznal dvaadvacetiletý rodák z Atén.

Jejich vztah se od té doby vyvinul v přátelství. „Nick je černá ovce ATP. Rád dělá nepředvídatelné věci. Nebudeme si nic nalhávat, má rád pozornost. To je ale normální, není na tom nic špatného,“ myslí si Tsitsipas.

„Je velkou osobností. Mnoho lidí ho miluje, jiní jej zase nenávidí a nerozumí mu. Já ho ale znám a myslím si, že náš sport takové hráče potřebuje. Je zábavný, dokáže bavit. Je na něm něco zvláštního a jedinečného, co příliš hráčů nemá,“ vykresluje skutečnou tvář o tři roky staršího Australana Tsitsipas.

I tak se ale najdou věci, které by si podle Řeka mohl Kyrgios odpustit. „Třeba mi kolikrát zničehonic v 1 hodinu ráno zavolá přes FaceTime. Jen tak náhodně. Nechápu to,“ culil se Tsitsipas.