Pokoj bez oken a přežívání na 15 metrech čtverečních. Cítím se opuštěná, běduje Španělka po nákaze covidem

- Jan Vojkůvka

Španělská tenistka Paula Badosaová prožívá po nákaze koronavirem v Austrálii těžké časy. Kromě nutné izolace byla transportována do hotelu s lékařskou péčí, kde se však o nedá příliš hovořit o snesitelných podmínkách k životu. Dle svých slov je uzavřená na pokoji, který má 15 metrů čtverečních, jenž navíc nemá ani okna.

O tom, že je Badosaová pozitivní na covid-19, informovala sama hráčka v polovině minulého týdne. Tehdy prohlásila, že má příznaky nemoci a byla převezena do hotelu s plnou lékařskou péčí, kde pokračuje ve své povinné čtrnáctidenní izolaci.

Pokoj, do něhož Badosaovou přesunuly, ovšem z jejích slov vypadá spíše jako kobka. „Je to zdaleka nejhorší zkušenost mé kariéry. Podmínky zde jsou žalostné, vůbec jsem nic takového nečekala,“ přiznala Badosaová.

„První věc, co lidem radí, pokud chytí virus, je, aby si otevřeli okno a větrali. Ale ve svém pokoji nemám okna a je veliký sotva 15 metrů čtverečních,“ popisovala 67. hráčka světa.

Prozatím navíc ani neví, jestli bude moci po splnění izolace a vyléčení se z covidu hrát turnaje, či její cesta do Austrálie byla zbytečná. „Od pořadatelů nemám žádné informace,“ přiznala.

„Cítím se tu opuštěná, zapomenutá, protože ani po pěti dnech nemám tréninkové vybavení, o které jsem požádala, a ani mi neřekli, jaký typ viru jsem chytila,“ podotkla Badosaová. „Úplně ztrácím svou fyzičku, především sílu.“

Ráda by se na turnajích v Austrálii představila, přinejmenším na samotném Australian Open. Zatím ale ani netuší, narozdíl od ostatních, kdy by mohla její izolace skončit. „Pokud mě pustí 31. ledna, budu mít týden na to, abych se dostala do formy. Pokud by mě pustili až 5. února, bude nemožné se připravit,“ dodala.