Zdravotní trable pokračují. Korejský supertalent má za sebou operaci zad

- Marek Bartošík

Korejského hráče Hjona Čonga (163.) nadále brzdí zranění, která mu znemožňují plně rozvinout jeho potenciál. Čtyřiadvacetiletý tenista na svém Instagramu oznámil, že podstoupil operaci zad. Zmíněná část těla ho trápí už od sezóny 2018, v jejímž úvodu se vyšvihl do elitní dvacítky.

Jeden z největších talentů své generace Hjon Čong má zkrátka smůlu. Místo aby se pral o kvalitní výsledky na nejprestižnějších turnajích, musí trpělivě snášet zdravotní nesnáze.

Nejvíce ho pronásleduje bolest zad, kvůli níž podstoupil v minulých dnech nespecifikovaný operační zákrok.

„Abych řekl pravdu, bolest zad mě trápila už nějaký čas. Byl jsem tedy na ošetření a šlo to dobře. Právě jsem začal rehabilitaci. Už se nemůžu dočkat, až budu zpátky na kurtu,“ vzkázal v úterý Hjon Čong.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Hyeon Chung 정현 (@hyeonchung)

Reprezentant Jižní Koreje na sebe poprvé výrazněji upozornil v roce 2015, kdy vyhrál čtyři challengerové turnaje a pronikl hluboko do top 100. Sezónu 2017 zakončil triumfem na ATP Next Gen Finals. Na Australian Open 2018 došel senzačně až do semifinále, přičemž si vyšlápl i na Novaka Djokoviče.

Od října 2018 do července 2019 kvůli zdravotním problémům absolvoval jen minimum utkání. Poté se na kurty úspěšně vrátil, když si připsal mimo jiné challengerový titul a také účast ve třetím kole US Open.

Bolesti se ale opět vrátily. V „abnormální“ loňské sezóně odehrál trápící se Hjon Čong pouze šest zápasů na okruhu ATP, z nichž vyhrál jediný. Představil se také na třech českých challengerech (Spoje, Ostrava, Prostějov). Někdejší světové devatenáctce nyní patří až 163. místo v žebříčku.