Zdrcený Murray přišel o naději. Do Austrálie neodcestuje

- Jan Vojkůvka

Brit Andy Murray, který měl před týdnem pozitivní test na covid-19, se letos na Australian Open nepředstaví. Brit po dlouhém jednání s pořadateli úvodního grandslamu sezony nedokázal najít řešení s povinnou karanténou a možností přípravy na turnaj.

Třiatřicetiletý Brit měl do Austrálie odcestovat v jednom z leteckých speciálů v polovině ledna. Kvůli pozitivnímu testu na koronavirus mu ovšem nebyl let povolen a Murray, ač bezpříznakový, se uzavřel do izolace.

Během ní se snažil spolu s pořadateli Australian Open najít způsob, jak po konci izolace do Melbourne odcestovat a absolvovat povinnou karanténu, ale ani po vleklých jednáních se nepřišlo na funkční způsob, jak tohoto cíle dosáhnout. Výsledkem tak je oficiální oznámení Murrayho absence na Australian Open.

„Jsem zdrcený z toho, že se musím s vámi podělit o informaci, že nepoletím do Austrálie,“ oznámil Murray. „Dlouho jsem s pořadateli Australian Open hledal řešení, které by mi umožnilo absolvovat nějakou formu karantény, ale nepovedlo se nám ničeho docílit.“

„Rád bych všem poděkoval za jejich snahu vyřešit mou situaci. Jsem zničený z toho, že nebudu v Austrálii hrát. Je to země, kterou miluji,“ dodal.