Kyrgios se znovu opřel do Djokoviče. V novém útoku zpochybnil jeho úspěchy

- Jan Vojkůvka

Nick Kyrgios se opět jednou předvedl v trochu negativním světle. Bouřlivý Australan opětovně zaútočil na světovou jedničku Novaka Djokoviče, který je terčem jeho výpadů velmi často. V nejnovějším útoku Kyrgios zpochybnil Djokovičovy úspěchy a odmítl možnost, že by Srb mohl být kdykoliv považován na nejlepšího tenistu historie.

V uplynulých letech se z Kyrgiose stal skoro až dvorní kritik Novaka Djokoviče. Pravidelně napadal jakékoliv kontroverznější kroky srbské hvězdy, zpochybňoval jeho kvality, a minulý týden jej také nazval pouhým nástrojem snahy znehodnotit bezpečnostní protokoly Australian Open kvůli covidu.

Ale ani to mu nestačilo. Na sociálních sítích na něj totiž zaútočil znovu, když tentokrát zpochybnil jeho úspěchy a touhu stát se nejlepším tenistou historie.

„Vůbec nezáleží na tom, kolik grandslamů vyhraje, pro mě nikdy nebude nejlepším hráčem historie. Jednoduše proto, protože jsem s ním dvakrát hrál,“ napsal Kyrgios s narážkou na to, že Djokoviče v obou vzájemných kláních v roce 2017 v Acapulcu a Indian Wells dokázal porazit. V obou případech navíc ve dvou setech.

„Je mi líto, ale pokud ani mě nedokážeš porazit, nejsi nejlepším hráčem historie,“ rýpnul si Kyrgios.

Djokovič, jenž během kariéry vyhrál 17 grandslamových titulů a během několika měsíců překoná rekord Rogera Federera v počtu týdnů strávených na čele žebříčku, soupeří o pozici nejlepšího tenisty historie právě s Federerem a Rafaelem Nadalem. Neskutečně silná generace tenistů se přetahuje o rekordy a každý z velkého tria doufá, že po konci kariéry bude právě on tím nejlepším tenistou všech dob.

Kyrgios však má jasno v tom, že Djokovič jím nebude, i kdyby své soky překonal i v počtu získaných grandslamových titulů.