Další komplikace v Austrálii. Koronavirem se nakazila jedna z tenistek

- Jan Vojkůvka

Pokusy o co nejmenší zavlečení koronaviru do Austrálie začínají dostávak na frak. Nejen, že minimálně ve čtyřech letadlech bylo několik cestujících na nákazu pozitivně testovaných, ale nyní se virus prokázal i u prvního hráče. Covidem se nakazila 67. hráčka světa Paula Badosaová, která byla spolu s dalšími v tvrdé karanténě.

Badosaová se stala první nakaženou tenistkou ze stovek hráčů, kteří do Austrálie přicestovali. Doposud se nákaza totiž potvrzovala u trenérů či dalších členů doprovodů.

Španělka navíc nepatří mezi bezpříznakové, což sama potvrdila. „Obdržela jsem pozitivní test na covid-19. Je pravdou, že se necítím dobře a mám symptomy,“ napsala na Twitteru. „Byla jsem transportována do hotelu s lékařskou péčí k izolaci a budu monitorována,“ dopsala.

Třiadvacetiletá tenistka cestovala do Melbourne v letadle z Abú Zabí, kde se prokázala nákaza koronavirem. Je tedy vysoce pravděpodobné, že se nakazila právě při své cestě do Austrálie. Kvůli nákaze podle všeho přijde o start na Australian Open.

Celkem bylo vypraveno do Austrálie 17 leteckých speciálů, v nichž dorazilo více než 1000 hráčů, trenérů, dalšího doprovodu a rozhodčích. Spolu s Badosaovou se nyní počet nakažených z těchto cestujících zvýšil na 11.

Už v průběhu týdne se vyrojily spekulace o tom, že se nakazili celkem čtyři tenisté. Pořadatelé ovšem tuto informaci nepotvrdili, a naopak Badosaovou vedou jako první nakaženou hráčku ze všech.