Velký návrat do Rotterdamu! Nadal je příkladem pro všechny, má jasno turnajový ředitel

- Marek Bartošík

Rafael Nadal by se měl po dlouhých dvanácti letech objevit na halovém turnaji kategorie ATP 500 v Rotterdamu, který se uskuteční ve dnech 1. až 7. března. Informaci vyslali do světa sami pořadatelé akce. „Doufám, že znovu uvidím všechny své nizozemské přátele a fanoušky v Rotterdamu,“ uvedl pro oficiální web turnaje Nadal.

2008, 2009 a 2021. Španělský fenomén Rafael Nadal se plánuje teprve potřetí v kariéře zúčastnit halové „pětistovky“ v Rotterdamu, kde při svém posledním startu neúspěšně bojoval o titul proti Andymu Murraymu. Při své premiéře před dlouhými třinácti lety skončil už ve druhém kole na raketě Andrease Seppiho.

Návrat světové dvojky do Nizozemska umožnil především upravený kalendář ATP. „Tentokrát to vyhovuje mým plánům,“ poznamenal čtyřiatřicetiletý Nadal, jenž se už neuvěřitelných 800 týdnů drží v elitní desítce žebříčku.

Z potvrzené účasti dvacetinásobného grandslamového vítěze má pochopitelně radost i turnajový ředitel Richard Krajicek.

„Není tajemstvím, že Rafael Nadal patří k mým nejoblíbenějším hráčům. Intenzita, kterou přináší na kurt, je nepřekonatelná. Jeho bojovnost v kombinaci s unikátní technikou je příkladem pro všechny,“ rozplýval se nadšením wimbledonský šampion z roku 1996.

Pro 48. ročník rotterdamského turnaje je dosud jistých pět jmen. Kromě Nadala se na halové „pětistovce“ představí také Daniil Medveděv (4. v žebříčku ATP), Stan Wawrinka (18.), Jannik Sinner (36.) a Kei Nišikori (41.). Italský novinář Luca Fiorino na Twitteru dále sdělil, že by do Rotterdamu měli zavítat i Andrej Rubljov (8.), Roberto Bautista Agut (13.), David Goffin (14.) a dvojnásobný obhájce trofeje Gaël Monfils (11.).

Hvězdnou sestavu by mohl doplnit ještě Roger Federer (5.), který si v Rotterdamu připsal tři triumfy (2005, 2012, 2018). Švýcar se do tenisového kolotoče zapojí až po australských turnajích, konkrétní datum ani místo svého comebacku však zatím neprozradil.

Uzávěrka přihlášek pro letošní ročník podniku v Rotterdamu je 1. února, turnaj vypukne přesně o měsíc později.