Cibulková po skandálu s přednostním očkováním pomáhá v nemocnici s testováním

- Filip Lefenda

Skandál okolo Dominiky Cibulkové má další vývoj. Bývalá tenistka, jež nedávno obešla pravidla a nechala se přednostně očkovat proti covidu-19, ačkoliv nespadá do tzv. rizikové skupiny, se kaje. Během úterý pomáhala jednatřicetiletá Slovenka v jedné z bratislavských nemocnic jako pomocná síla při testování lidí na koronavirus.

„Když se udělá nějaká chyba, je třeba se k ní postavit čelem,“ citoval Cibulkovou deník SME.sk. „Přijala jsem výzvu ministerstva zdravotnictví, abych alespoň tímto způsobem podpořila zdravotníky,“ uvedla bývalá čtvrtá hráčka žebříčku WTA.

V úterý dopoledne se tak hlásila jako dobrovolnice na mobilním odběrovém místě v Národním ústavu dětských chorob v Bratislavě. Na sobě měla ochranný oblek, roušku a plastový štít. „Má úloha je administrativní,“ upřesnila Cibulková, která je zdravotníkům připravena pomoci i v dalších dnech.

„Prioritou číslo jedna je ale syn, kterého stále kojím a musím mu být k dispozici,“ dodala vítězka Turnaje mistryň z roku 2016 s tím, že o sedmiměsíčního Jakuba momentálně pečuje její manžel Michal Navara. I on byl přitom přednostně očkován.

Skandál ohledně přednostního očkování Cibulkové na Slovensku vyústil ve změnu zákona. Nově hrozí zdravotnickému zařízení, které upřednostní zájemce o očkování bez ohledu na platný pořadník, pokuta až 10 tisíc eur (přibližně 262 tisíc korun).

Sama Cibulková, jež během aktivní kariéry vyhrála na profesionálním okruhu celkem osm singlových a jeden deblový titul, by pak měla dělat očkování osvětu. „Je to velmi důležité, neboť je očkování jedinou šancí návratu do běžného života,“ tuší.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Denník SME (@denniksme)