Musel jsem podstoupit operaci nyní, abych nevynechal Australian Open, hlásí Borna Ćorić

- Radim Sochor

Talentovaný chorvatský tenista Borna Ćorić měl problémy s kolenem, a tak musel podstoupit operaci. Tedy nemusel, ale udělal tak sám, aby neohrozil svůj start na následujícím grandslamovém Australian Open. Problémem je, že Chorvatsko bude hostit ve finále Davis Cupu Argentinu a nad devatenáctiletým tenistou visí velký otazník.

Borna Ćorić zatím nepotvrdil, zdali bude hrát finále Davis Cupu proti Argentině. To je naplánováno na 25. listopadu. Hrát se bude v Záhřebu, a tak by Ćorić přišel o velmi dobrou domácí atmosféru a možnost zdvihnout nad hlavu velmi cennou trofej.

Světová šestačtyřicítka podstoupila operaci před měsícem a ke svému léčení nyní prohlásila: „Daří se to lépe, než bylo původně plánováno. Nepoužil jsem berle už deset dní, za dalších deset dní už bych se mohl rozběhnout a za pár týdnů lehce začít trénovat.“

Devatenáctiletý tenista se rozhodl podstoupit operaci, aby dal koleno zcela do pořádku. „Bylo to velmi těžké rozhodnutí, hrál jsem opravdu dobře, ale nechtěl jsem mít problémy na začátku příští sezóny, navíc by hrozilo přeskočení Australian Open,“ dodal talentovaný Chorvat.

 

Opercija prosla odlicno, vec sam poceo igrat u prazno??????

Video zveřejněné uživatelem Borna Coric (@bornacoric),Zář 28, 2016 v 1:52 PDT

Borna rovněž promluvil o spolupráci s novým trenérem Ivicou Ančićem: „Poprvé jsme se setkali při semifinále Davis Cupu. Strávili jsme spolu hodně času a často si volali. Hlavně ale máme stejný názor na to, jak dosáhnout cílů a jsem si jistý, že to bude pracovat dobře.