Muchová odletěla do Austrálie bez Kotyzy. Kdo ho nahradí?

- Michal Hladký

Během uplynulých dnů se Karolína Muchová přesunula z Abú Zabí do Melbourne, tedy dějiště úvodního grandslamu sezony – Australian Open. Bohužel česká tenistka odletěla do Austrálie bez svého trenéra Davida Kotyzy, kterého dočasně nahradí Barbora Štefková, bývalá hráčka druhé stovky žebříčku WTA.

Kouč David Kotyza měl původně svou svěřenkyni u protinožců doprovázet, nicméně po novém roce prodělal COVID-19.

„Byli jsme domluvení, že se připojím ke Karolíně v půlce ledna na australské turné. Bohužel se to vyvinulo jinak a nestihl se můj odlet. Až v neděli jsem obdržel negativní test a stále se dávám dohromady,“ uvedl trenér Muchové prostřednictvím tiskové zprávy.

Jako náhrada za Kotyzu odletěla do Austrálie Barbora Štefková, jež ukončila tenisovou kariéru předloni. Velká kamarádka Muchové se nejvýše vyšplhala na 154. pozici ve dvouhře, na Australian Open si pak v letech 2017 a 2018 zahrála kvalifikaci.

Naštěstí to vypadá, že si výprava Karolíny Muchové svou smůlu už vybrala. V letadle, ve kterém česká dvojice cestovala, se nevyskytl žádný pozitivní test na covid-19.

Češky tedy nemusí podstoupit tzv. „tvrdou“ karanténu. V té se momentálně nachází více než 70 hráčů, kteří přišli na následujících čtrnáct dní o možnost tréninku, neboť nesmí opustit svůj pokoj. Z českých zástupců se v izolaci nachází Tomáš Macháč, Kateřina Siniaková a Barbory Strýcová s Krejčíkovou.

Kvůli pandemii onemocnění covid-19 odstartuje Australian Open letos až 8. února. Před jeho začátkem jsou ještě přímo v Melbourne na programu dva turnaje ATP 250 a dva podniky WTA 500. Muži absolvují rovněž týmový ATP Cup.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Karolína Muchová (@karolinamuchova)