Slovenská kráska Cibulková zažívá nejlepší sezónu v kariéře, jak se jí bude dařit na Turnaji mistryň?

- Radim Sochor

Nejlepší sezóna Dominiky Cibulkové v kariéře vrcholí Turnajem mistryň. Los již proběhl a Slovenku čeká Červená skupina. V ní se nachází společně s Angelique Kerberovou (GER), Simonou Halepovou (ROU) a Madison Keysovou (USA).

Jak vlastně zahájila Cibulková letošní kalendářní rok? Poměrně solidním výkonem na turnaji v australském Hobartu, kde hrála s Kanaďankou Bouchardovou semifinále a bylo se na co dívat. Hráčky nepředvedly pouze solidní tenis, ale rovněž to byl zápas tenistek, které jsou považovány za nejhezčí na okruhu. Z duelu vzešla vítězně Genie Bouchardová po výsledku 6:1, 4:6, 6:4. Dominika chvíli po turnaji nafotila fotky, které se zvláště mužům budou líbit.

K prvnímu titulu za rok 2016 byla Dominika blízko v Mexiku, kde hrála na konci února finále s Američankou Stephensovou.  Jenže ani zde to nevyšlo, zápas musel rozhodnout tiebreak v rozhodujícím setu, ten zvládla Stephensová lépe a po výsledku 6:4, 4:6, 7:6(5) se radovala z prvenství.

 

Lets see it from this side,i already have one sombrero at home..;)) see you next year my lovely acapulco! #finalist

Fotka zveřejněná uživatelem Dominika Cibulkova (@domicibulkova),Úno 28, 2016 v 11:09 PST

Dominika se do dalšího finále dostala poměrně brzy, bylo tomu tak v dubnu v polských Katovicích. Tam se slovenská tenistka prezentovala fantastickým tenisem a byl z toho titul! Ve finále dokonce nadělila soupeřce Giorgiové kanára - 6:4, 6:0!

 

Winning team ??????? #thebestteam #teamspirit #ourvictory 5th titel ?

Fotka zveřejněná uživatelem Dominika Cibulkova (@domicibulkova),Dub 11, 2016 v 1:55 PDT

Velkého úspěchu dosáhla Dominika Cibulková v hlavním městě Španělska. Tam dokráčela až do finále, kde na ní čekala účastnice Turnaje mistryň Rumunka Simona Halepová. Dominika favorizované tenistce podlehla 2:6, 4:6, ale z druhého místa se velmi těšila.

Netrvalo to příliš dlouho a Cibulková se dostala do dalšího finále. Bylo tomu tak v Eastbourne a soupeřkou byla česká tenistka Karolína Plíšková. Ze zajímavého souboje vzešla vítězně služebně starší Dominika, která po výsledku 7:5, 6:3 slavila další titul.

Poté přišla mírná herní krize, Cibulkové se na tvrdém povrchu nedařilo. Tedy až do turnaje v čínském Wuhanu. Tam se stala katem pro Karolínu Plíškovou a Barboru Strýcovou, nicméně ve finále na třetí Češku nevyzrála. Petra Kvitová ji uštědřila obrovský debakl, a tak skončila Domi po výsledku 1:6, 1:6 druhá.

Poslední trofej letošního roku si připsala Cibulková v rakouském Linzu, kde je turnaj dotovaný 225 tisíci dolary. Dominika zde neztratila ani set a po finálovém zápase s Golubicovou (6:3, 7:5) mohly propuknout oslavy z další trofeje.

 

For moments like this ???????????????❤️❤️❤️ Linz #CHAMPION ????????????

Fotka zveřejněná uživatelem Dominika Cibulkova (@domicibulkova),Říj 16, 2016 v 10:16 PDT