Komplikace pro hvězdy. Nadal a Thiem museli do Austrálie bez trenérů

- Jan Vojkůvka

Dva spolufavorité Australian Open se budou muset připravovat na úvodní grandslam sezony bez svých trenérů. Nepříjemná situace potkala jak světovou dvojku Rafaela Nadala, tak trojku Dominica Thiema.

Zatímco trenér Thiema, Nicolas Massu (na fotografii), měl pozitivní test na covid a před odletem do Austrálie skončil v karanténě (s možným přicestováním později), Nadalův kouč Carlos Moya se rozhodl kvůli bezpečnostním opatřením vůbec neodcestovat. A to i přes negativní test.

„Po rozhovoru s Rafou jsme se rozhodli, že s týmem do Austrálie nepoletím. Budu turnaj sledovat z domova a zůstanu se svou rodinou, rodiči a dětmi kvůli choulostivé situace, ve které Španělsko v době tohoto viru žije,“ napsal Moya na sociálních sítích.

Massu by se naopak do Austrálie rád vydal, ale musí čekat na výsledky dalších testů. „Před cestou na letiště jsme obdrželi překvapivou zprávu od Nicolase, že byl pozitivně testovaný na covid. Nico bude znovu testován během pár dní a doufáme, že tentokrát bude negativní a bude se k nám moci připojit,“ citoval Thiema deník Kurier daily.

Pro obě hvězdy mužského tenisu se jedná o nepříjemnou komplikaci. Stráví totiž více než měsíc bez kontaktu se svými trenéry, kteří je měli připravovat i během povinné karantény na úvodní grandslam sezony.

Na něm Rafael Nadal obhajuje loňské čtvrtfinále a Dominic Thiem dokonce finále, do nějž se dostal mimo jiné i přes Nadala, kterého ve čtvrtfinále porazil ve čtyřech setech.