Murray je kvůli covidu v karanténě. Účasti na Australian Open se ale ještě nevzdal

- Marek Bartošík

Někdejší první hráč žebříčku Andy Murray (123.) byl podle britských médií pozitivně testován na covid-19. Trojnásobný grandslamový vítěz nicméně doufá, že se bude moci zúčastnit Australian Open, které začíná 8. února. Pětinásobný finalista turnaje Murray obdržel koncem prosince od pořadatelů divokou kartu do hlavní soutěže.

Andy Murray se potenciální cesty do Austrálie nevzdává, nicméně chápe složitost situace. Do Melbourne chce odletět pouze v případě, že to bude bezpečné a že získá povolení od tamních úřadů. Vzhledem k přísným opatřením však jeho šance na účast příliš vysoké nejsou.

Slavný tenista se nyní nachází v domácí karanténě v Londýně a podle informací od britských médií se cítí dobře. Onemocnění má v jeho případě jen mírný průběh.

Třiatřicetiletý Brit se na začátku sezóny právě kvůli obavám z covidu odhlásil z turnaje v Delray Beach. V oficiálním utkání na okruhu ATP se naposledy představil v polovině loňského října v Kolíně nad Rýnem, kde nepřešel přes první kolo.

Po více než dvouměsíční pauze, způsobené zdravotními potížemi, se před Vánocemi objevil na akci Battle of the Brits, kde si připsal výhry nad krajany Danielem Evansem a Cameronem Norriem.

Na australském grandslamu má Murray velmi slušnou bilanci 48 vítězství a 13 porážek. Hned pětkrát se probojoval až do finále, ve všech případech ale poslední krok nezvládl. Naposledy ho v souboji o titul předčil Novak Djokovič v roce 2016.