Opatrnost navzdory fazóně. V Melbourne se pokusím vyhrát nějaké zápasy, říká šampionka Sabalenková

- Marek Bartošík

Velkolepé zakončení sezóny 2020 a podobně skvělé zahájení roku 2021. Aryna Sabalenková si stále drží výbornou formu, když po loňských turnajích v Ostravě a Linci nenašla přemožitelku ani v Abú Zabí. Ve finále tam hladce přehrála Veroniku Kuděrmetovovou, na kontě tak má už patnáct vítězství v řadě. Další triumfy by běloruská ranařka, která namísto odvážných výroků pečlivě váží slova, ráda přidala v Melbourne.

„Mým největším snem je vyhrát grandslam. Myslím, že to tak mají i ostatní tenistky, takže to není žádné speciální přání,“ konstatovala na tiskové konferenci po úspěšném finále v Abú Zabí Aryna Sabalenková.

Dvaadvacetiletá tenistka z Minsku si ve Spojených arabských emirátech připsala šest vítězství, přičemž ztratila jediný set.

„Jsem šťastná, že jsem mohla hrát tak dlouho. Je to důležité,“ uvedla k náročnému a zároveň veleúspěšnému programu Sabalenková.

Majitelka devíti singlových titulů z turnajů WTA poskočí v novém vydání žebříčku z desáté příčky na sedmou, dostane se tak na své nové maximum. Povzbuzena dalším z řady úspěchů se přesune do Melbourne, kde nejprve absolvuje specifickou dvoutýdenní „skorokaranténu“.

Hotelový pokoj při ní bude moci opustit jen na pět hodin denně. „To pro mě není dost!“ komentovala s úsměvem členka elitní desítky.

A pak už bude pokračovat turnajová šichta. Na začátku února by se Sabalenková měla v Melbourne zúčastnit jedné ze dvou souběžně hraných akcí kategorie WTA 500. Následně ji od 8. února čeká důležitá mise – grandslamové Australian Open.

Ačkoliv Běloruska sbírá jeden úspěch za druhým, na turnajích velké čtyřky jí výraznější singlový výsledek zatím uniká. Na kontě má zatím pouze jedno osmifinále (US Open 2018) a dvě účasti ve třetím kole (Australian Open 2019, Roland Garros 2020).

Snad i proto je Sabalenková opatrná a navzdory oslnivé formě odmítá jakékoliv odvážnější výroky v souvislosti s grandslamy. „Udělám zkrátka všechno pro to, abych vyhrála zápasy,“ dodala šampionka z Abú Zabí.