Finále v Antalyi trvalo sedm minut, Sabalenková vyhrála v Abú Zabí třetí titul v řadě

- Filip Lefenda

První letošní podniky ATP a WTA znají své vítěze. V turecké Antalyi si pro čtvrtý titul v kariéře došel Australan Alex de Minaur. Ve finále přitom strávil na kurtu pouhých sedm minut. Už na patnáct utkání natáhla Aryna Sabalenková (na snímku) svou vítěznou sérii. V Abú Zabí ztratila Běloruska za celý týden jedinou sadu a vyhrála třetí turnaj v řadě.

De Minaur získal v Antalyi čtvrtý titul
Finálový zápas turnaje ATP 250 v turecké Antalyi trval pouhých sedm minut. Alexander Bublik (49.) z Kazachstánu duel po dvou prohraných gemech pro zranění kotníku vzdal, a tak se z titulu radoval Alex de Minaur (23.).

„V semifinále jsem si zvrtnul kotník. Pod vlivem adrenalinu jsem ještě zápas dohrál a dokráčel si pro největší vítězství v kariéře,“ ohlížel se Bublik za úterním střetnutím s Francouzem Chardym, které urval ve třech setech. „Před finále jsem byl tři hodiny v kontaktu s fyzioterapeutem. Chtěl jsem hrát a připravit se co nejlépe na zápas, ale nešlo to. Je to kruté. Dostal jsem se potřetí v kariéře do finále turnaje ATP a zase to nevyšlo,“ smutnil třiadvacetiletý Kazach.

To De Minaur si zahrál na elitním okruhu o trofej už poosmé. Z vítězství se jednadvacetiletý Australan, jenž byl na akci čtvrtým nejvýše nasazeným účastníkem, radoval počtvrté.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Alex De Minaur ?? (@alexdeminaur)

Sabalenková vyhrála třetí turnaj v řadě
Běloruská tenistka Aryna Sabalenková (10.) navázala v Abú Zabí na skvělou formu z konce loňské sezóny a došla si ve Spojených arabských emirátech pro devátý titul z okruhu WTA. Dvaadvacetiletá ranařka nedala ve finále šanci Veronice Kuděrmetovové (46.) z Ruska a triumfem dvakrát 6:2 natáhla svou šňůru výher na patnáct zápasů.

Vítěznou krasojízdu započala rodačka z Minsku na konci října v Ostravě, kde ztratila za celý týden dva sety. Listopadovým podnikem v Linci i lednovým turnajem v Abú Zabí pak prošla se ztrátou jediného dějství. 

V novém vydání žebříčku WTA se Sabalenková posune z desáté na sedmou pozici, čímž vylepší své dosavadní kariérní maximum.

Antalya Open (muži, TUR, 361 800 EUR, tvrdý povrch)
Finále dvouhry
Alexander Bublik (KAZ, 49.) – Alex de Minaur (AUS, 23.) 0:2 skreč Bublik

Abu Dhabi WTA Women´s Tennis Open (ženy, SAE, 565 530 USD, tvrdý povrch)
Finále dvouhry
Aryna Sabalenková (BLR, 10.) – Veronika Kuděrmetovová (RUS, 46.) 6:2, 6:2