Australian Open: Macháč prošel kvalifikací bez ztráty podání, na závěr smetl i Dána

- Redakce

Tomáš Macháč zaznamenal v katarském Dauhá třetí suverénní vítězství a po výhře 6:2 a 6:1 nad Mikaelem Torpegaardem z Dánska si poprvé v kariéře zahraje hlavní soutěž seniorského Australian Open!

Vítěz tří amerických challengerů držel s českým mladíkem krok jen první čtyři gemy. Už ty ale daly tušit, kdo bude na kurtu diktovat tempo. Zatímco Macháč získával svá podání hladce, Torpegaard hájil servisy až skrze shody.

Ve druhém gemu ještě berounský rodák na příjmu brejkbol neproměnil, za stavu 3:2 už ale ano. Premiérový brejk následně Macháč potvrdil čistou hrou, aby úvodní dějství zakončil dalším lupem na příjmu.

Od stavu 2:2 v prvním setu posbíral Tomáš Macháč celkem sedm her v řadě, čímž si vytvořil náskok i ve druhé sadě. V té rychle vedl 3:0 a zdál se být k nezastavení. Talentovaný Čech předváděl parádní tenis a o šest let staršího Dána si vychutnával nejen pestrou hrou od základní čáry, ale i stopbaly, loby či skvělými křižnými prohozy.

Za stavu 4:1 se navíc Macháč radoval z dalšího, celkově už čtvrtého brejku. Poté duel bezpečně dopodával a mohl slavit.

Jeho první vystoupení v kvalifikaci seniorského Australian Open skončilo obrovským úspěchem. Místenku v hlavní soutěži grandslamu v Melbourne si Čech zajistil nejen bez ztráty jediného setu, ale i vlastního podání.

Kvalifikace Australian Open, Dauhá (muži, QAT, tvrdý povrch)
Finále kvalifikace
Mikael Torpegaard (DEN, 192.) – TOMÁŠ MACHÁČ (197.) 2:6, 1:6

Kompletní výsledky kvalifikace naleznete zde.