Rodina dostala přednost. Isner vynechá Australian Open

- Jan Vojkůvka

Nejvýše postavený americký tenista na žebříčku, John Isner, se do Austrálie k úvodnímu grandslamu sezony nevydá. Aktuálně 24. hráč světa, který má dvě malé děti, se z rodinných důvodů rozhodl neodcestovat do Melbourne, kde by jej čekala dvoutýdenní karanténa a posléze další minimálně dva týdny bez rodiny.

Kvůli koronavirovým opatřením, která panují v Austrálii, se pětatřicetiletý Isner musel rozhodnout mezi tím, jestli stráví měsíc bez své rodiny, nebo s ní zůstane ve Spojených státech.

Volba to nebyla jednoduchá, rodina ale nakonec dostala u Isnera přednost. „Nebylo to vůbec snadné rozhodnutí. Přemýšlel jsem nad tím docela dlouho, ale jsem se svým rozhodnutím spokojený a těším se domů,“ uvedl Američan.

„Pro tuto fázi kariéry a života jsem měl vizi, že budu cestovat po světě se svou rodinou. Letos to ale do Austrálie nejde, což chápu,“ pokračoval Isner. „Dostal jsem se do pozice, kdy jsem nechtěl být tak dlouho bez své rodiny, a tak jsem se rozhodl zůstat doma.“

Americká jednička v minulé sezoně dokráčela na Australian Open do 3. kola. Po celou svou kariéru se Isner v Melbourne nedokázal výrazněji prosadit, pouze dvakrát se dostal do osmifinále. Možná i tento fakt, že se mu v Austrálii tolik nedaří, hrál roli v jeho rozhodnutí neodcestovat k protinožcům a oddělit se na měsíc od své ženy a malých dětí.

„Těším se na pokračování sezony a jakmile se okruh vrátí z Austrálie, tak doufám, že odehraji co nejvíce možných turnajů,“ dodal.