Navázala tam, kde loni skončila. Sabalenková vyhrála už 14 zápasů v řadě

- Jan Vojkůvka

Formu jako hrom měla Aryna Sabalenková už na konci minulé sezony, a její výkony v Abú Zabí dokládají, že si ji dokázala přenést i do začátku nového ročníku. Běloruská tenistka po semifinálové výhře 6:3, 6:2 nad Marií Sakkariovou zapsala už 14. vítězství v řadě.

Dvaadvacetiletá Sabalenková prožila fantastický závěr minulé sezony. Po trochu rozpačitém vítězství nad Cori Gauffovou a senzačním obratu z 0:6, 0:4 proti Sorribesové Tormové v Ostravě se nadechla k parádní jízdě, která jí vynesla nejen ostravský titul, ale následně i trofej v Linci, kde na cestě za prvenstvím vyřadila i rozjetou Báru Krejčíkovou.

Světová desítka, která si na konci sezony 2020 připsala devět výher v řadě, navíc pokračuje v parádních výkonech i letos. Formu si dokázala přenést hned na první turnaj nové sezony do Abú Zabí, kde přidala dalších pět výher a vybojovala třetí finále v řadě.

Sabalenková postupně vyřadila při cestě do souboje o titul Hercogovou, Tomljanovicovou, Džabúrovou, Rybakinovou a v úterý i Sakkariovou. Té navíc povolila jen pět gemů.

Postupem do finále si nejen pojistila desáté místo na světovém žebříčku, ale zároveň se výrazně přiblížila vylepšení svého kariérního maxima. Pokud se jí povede celý turnaj v Abú Zabí vyhrát a připsat si 15. vítězství v řadě, posune se v žebříčku na sedmé místo, čímž vylepší své osobní maximum hned o dvě příčky.

V boji o titul a sedmé místo světa vyzve Veroniku Kudermětovovou.