2021? Bude to těžký rok, tuší Halepová

- Filip Lefenda

V loňské sezóně byla jednou z těch, která se ze strachu z šíření onemocnění covid-19 rozhodla necestovat do Spojených států a vynechat třeba i grandslamový US Open. Do letošní sezóny už vstupuje světová dvojka Simona Halepová klidnější a dle svých slov i výborně připravena.

„Vím, že to bude psychicky náročný rok. Ale mám pocit, že po zkušenostech s bublinami, které během turnajů vytváří WTA, se dá vše zvládnout. Nyní již přesně vím, co mě na každém turnaji čeká,“ mínila devětadvacetiletá Rumunka v rozhovoru pro The Times of India.

Pandemie koronaviru se skloňuje i v souvislosti s blížícím se Australian Open. Kvalifikace se v těchto dnech netradičně koná mimo kontinent – muži hrají v katarském Dauhá, ženy ve Spojených arabských emirátech, konkrétně v Dubaji.

„Už z nákazy takové obavy nemám. Zdá se, že australské úřady mají situaci pod kontrolou. Počínají si velmi organizovaně,“ tvrdí Halepová, která si onemocněním na přelomu října a listopadu přeci jen prošla.

„Měla jsem jen mírný průběh, téměř bez příznaků. Bála jsem se ale o své plíce. Absolvovala jsem poté několik testů a naštěstí všechny dopadly dobře,“ rozpomněla se vítězka dvou grandslamů na neklidné týdny.

Ačkoliv v loňském roce zasáhla jen do šesti turnajů, zůstává nadále druhou hráčkou žebříčku WTA. Hned polovinu akcí totiž ovládla, včetně srpnového podniku v Praze. „Vzhledem k okolnostem, za kterých se hrálo, jsem na sebe hrdá. Byly to emočně hodně vypjaté týdny. Daly mi ale možnost si ještě více vážit tenisu a být vděčnou za to, že opět mohu bojovat na kurtech,“ říká Halepová.

Nyní už rodačka z Constanty vyhlíží úvodní grandslam nové sezóny, kde bude obhajovat loňské semifinále. „Hodně jsem pracovala na své fyzické kondici. Starám se teď o své tělo více než kdy jindy. Dělám hodně silových cvičení a pracuji na rychlosti,“ vyslala soupeřkám varovný vzkaz.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Simona Halep (@simonahalep)