Skandál na Slovensku! Cibulková obešla pravidla a nechala se přednostně očkovat

- Michal Hladký

Jako všude na světě, tak i na Slovensku je hlavním tématem očkování proti nákaze COVID-19. Momentálně mají zde přijít na řadu zdravotníci a tzv. „rizikové skupiny“, jenže do takových bývalá tenistka Dominika Cibulková nepatří. Ta se rozhodla pravidla obejít, kvůli čemuž se na ni v posledních hodinách valí jedna vlna kritiky za druhou. O tom, že se jednatřicetiletá tenistka nechala naočkovat, informoval Denník N.

„Je mi velmi líto, že jsem se nechala uvést v omyl, když jsem se při doprovodu blízkého v nemocnici informativně zeptala, v jakém období by na mě přišla řada v očkovacím pořadníku,“ odůvodňovala Dominika Cibulková své pochybení, načež dodala: „Kdybych věděla, že jen nezaplňuji volné místo v pořadníku, tak bych toho nevyužila.“

Jak uvedl Denník N, tak bývalá tenistka, jež je momentálně na mateřské dovolené, se nechala společně se svým manželem zapsat na seznam zdravotníků. Tuto informaci potvrdila i samotná Univerzitní nemocnice v Bratislavě.

Na kauzu reagoval na sociálních sítích taktéž slovenský premiér Igor Matovič. „Jedná se o zbytečné selhání pracovníka očkovacího centra. Budeme považovat okamžité zpřísnění opatření, aby k takovýmto situacím v budoucnu nedocházelo,“ nechal se slyšet.

Nicméně Dominika Cibulková se snaží z této nevyžádané pozornosti vydolovat i něco, co by společnosti mohlo pomoct. „Budu ráda, když celá tato nešťastná záležitost bude mít pozitivní efekt na přesvědčení co nejvíce lidí o potřebě očkování,“ doufá.

A nabízí i pomocnou ruku. „Ráda se jakýmkoliv způsobem zapojím do osvětové kampaně a podpory vakcinace. Považuji ji za bezpečnou a samotné očkování za jediný správný a zodpovědný přístup,“ uzavírá.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Dominika Cibulkova (@domicibulkova)