Jašková o tréninku se švýcarskou hvězdou: Moc si toho vážím! Vycházíme spolu skvěle

- Michal Hladký

Belinda Bencicová, momentálně dvanáctá hráčka žebříčku WTA, se rozhodla odhlásit z turnaje v Abú Zabí a raději se připravuje v Dubaji na nadcházející Australian Open. A právě zde poskytla skvělou příležitost Anice Jaškové, sedmnáctileté Slovence, kterou si do Spojených arabských emirátů pozvala, aby Švýcarce dělala sparing partnerku.

„Poznaly jsme se před dvěma lety, potom začala hrát i v našem tenisovém klubu Slovan Bratislava, kde jsem s ní začala trénovat častěji. Vloni jsem s ní i dvakrát hrála čtyřhru, což nás dost sblížilo,“ popisuje Anika Jašková své seznamování se švýcarskou hvězdou Bencicovou.

A obě hráčky si spolu sedí i po osobní stránce. „Jsme kamarádky. Je to velmi příjemná osoba, i mimo kurt spolu vycházíme skvěle. I když se nevidíme, tak si občas napíšeme,“ říká sedmnáctiletá tenistka.

Ještě aby si nerozuměly. Vždyť Belinda Bencicová je sice národností Švýcarkou, avšak kořeny její rodiny sahají právě na Slovensko a slovensky mluví naprosto perfektně.

Anika Jašková zatím objíždí spíše juniorské turnaje. Párkrát se objevila i na podnicích kategorie ITF, ale na nich nevyhrála ani jeden zápas. Právě s přechodem do dospělého tenisu by mohla Bencicová Jaškové poradit.

„Stále se učím. Sleduji, jak hraje, co si od ní mohu vzít. Pomáhá mi už fakt, že s ní mohu sdílet jeden kurt. Nicméně mi taky radí,“ pochvaluje si talentovaná Slovenka.

Lepší učitelku si Jašková ani nemohla přát. Teď už zbývá jediné – nabyté zkušenosti přetavit v úspěchy.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Belinda Bencic (@belindabencic)