Kvalifikace Australian Open: Macháč hladce postupuje, zápas zakončil pěti gemy v řadě

- Jan Vojkůvka

Tomáš Macháč vstoupil vítězně do kvalifikace Australian Open, která se netradičně hraje v katarském Dauhá. Český tenista v úvodním kole hladce přehrál Portugalce Joao Dominguese ve dvou setech 6:3, 6:1, když v utkání soupeři nenabídl ani jeden brejkbol.

Od Tomáše to byl v úvodním kole kvalifikace precizní výkon. Soupeři čtyřikrát prorazil servis, sám přitom na podání nedal Dominguesovi ani jednu šanci na úspěch. Povedlo se mu tak vstoupit do kvalifikačních bojů suverénní výhrou, kterou navázal na své vystoupení z kvalifikace Roland Garros.

První set rozhodl český tenista za stavu 2:3, se nastartoval k první šňůře pěti vyhraných gemů v řadě. Až za stavu 6:3, 1:0 povolil Dominguesovi uhrát jednu hru, což se ukázal být poslední gem, který portugalský hráč v utkání získal. Následovala totiž druhá šňůra pěti získaných her v řadě, kterými Macháč zápas zakončil.

Ve druhém kole kvalifikace narazí Tomáš Macháč na Brazilce Rodriguese Alvese, který v Dauhá zaskočil Martina Kližana. 230. tenista žebříčku ATP přehrál slovenského favorita 6:1 a 6:4.

„Dnes to byl kvalitní duel od samotného začátku. Zvykal jsem si ještě na kurt a podmínky, zvládl jsem to ale skvěle a předvedl jsem super zápas," nechal se po prvním kole kvalifikace slyšet český tenista. 

1. kolo kvalifikace
TOMÁŠ MACHÁČ (197.) – Joao Domingues (POR, 179.) 6:3, 6:1