Denní menu, 9.1.2021: Karolína Plíšková končí v Abú Zabí ve 2. kole, Muchová z turnaje odstoupila

- Redakce

Karolína Plíšková na turnaji WTA 500 v Abú Zabí dohrála. Nasazená trojka nestačila ve druhém kole na ruskou kvalifikantku Anastasii Gasanovovou, s níž neuhrála ani set. Ve Spojených arabských emirátech se měla představit i Karolína Muchová, z akce ale odstoupila. Barbora Krejčíková postoupila do čtvrtfinále čtyřhry. Václav Šafránek na turnaji ITF v Manacoru neuspěl v boji o singlové semifinále.

Češi v akci

Plíšková končí v Abú Zabí ve druhém kole
Úvodní turnaj nové tenisové sezóny skončil pro nejlepší českou tenistku neslavně. Karolína Plíšková (6.) podlehla v Abú Zabí ve dvou setech ruské kvalifikantce Anastasii Gasanovové (292.) 2:6, 4:6 a s akcí se rozloučila už ve druhém kole. Nasazená trojka vstoupila do utkání čtyřmi prohranými gemy v řadě. Poté se na servisu chytla a začala si pomáhat i esy (v prvním setu jedno, ve druhém osm), ani to ale na obrat nestačilo. Ve druhém dějství se sice Plíšková dotáhla ze stavu 2:4 na 4:4, následně ale počtvrté v duelu ztratila servis a odešla z kurtu poražena. Jednadvacetiletá Gasanovová si po čtvrtém vítězství na turnaji zahraje o čtvrtfinále se Španělkou Sorribesovou Tormovou.

Více se utkání věnujeme v samostatném článku.

Krejčíková postoupila v Abú Zabí do čtvrtfinále čtyřhry
Barbora Krejčíková si na podniku WTA 500 v Abú Zabí zahraje čtvrtfinále čtyřhry. Do toho postoupila poté, co spolu se Su-wej Sie z Tchajwanu přehrála kanadsko-mexickou dvojici Sharon Fichmanová, Giuliana Olmosová 6:2, 5:7 a 12:10. Prvně jmenované turnajové jedničky vedly ve druhém setu už 4:2, situaci si ale zkomplikovaly. V závěrečném supertiebreaku musely Krejčíková se Sie odvracet za stavu 8:9 mečbol, dramatickou koncovku ale nakonec zvládly. O semifinále si Češka s Asiatkou zahrají proti pátým nasazeným Japonkám Aojamaové a Šibaharaové.

Muchová odstoupila z turnaje v Abú Zabí
Karolína Muchová se dnes na kurtech v Abú Zabí nepředstaví. Česká tenistka ze zatím blíže nespecifikovaných důvodů odstoupila jak z dvouhry, v jejímž druhém kole se měla utkat s Ruskou Kasatkinovou, tak i ze čtyřhry.

Šafránek si semifinále nezahraje
Nasazená dvojka Václav Šafránek (344.) prohrál ve čtvrtfinále turnaje ITF v Manacoru s domácí divokou kartou Danielem Rinconem (-) po více než dvou hodinách boje 6:3, 1:6 a 2:6. Španělský mladík si rozhodující vedení vypracoval už zkraje třetího setu.

WTA

Abu Dhabi WTA Women's Tennis Open (ženy, UAE, 565 530 USD, tvrdý povrch)
2. kolo dvouhry
Anastasia Gasanovová (RUS, 292.) – KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (6.) 6:2, 6:4
KAROLÍNA MUCHOVÁ (27.) – Darja Kasatkinová (RUS, 72.) bez boje

2. kolo čtyřhry
Sie (TPE), KREJČÍKOVÁ – Fichmanová (CAN), Olmosová (MEX) 6:2, 5:7, 12:10
MUCHOVÁ, VONDROUŠOVÁ – Aojamaová, Šibaharaová (obě JPN) bez boje

ITF World Tennis Tour

ITF Rafa Nadal Academy By Movistar World Tennis Tour By LG, Manacor (muži, ESP, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Čtvrtfinále dvouhry
Daniel Rincon (ESP, -) – VÁCLAV ŠAFRÁNEK (344.) 3:6, 6:1, 6:2