Na negativech hledá pozitiva. Alespoň jsme měli delší pauzu, libuje si Evans

- Jan Vojkůvka

Prapodivná sezona, které byli vystaveni profesionální tenisté, je minulostí. Každý doufá, že nadcházející ročník, který začíná, bude i přes určité změny probíhat hladce a nepřijdou chvíle, kdy se budou rušit turnaje jako na běžícím pásu. Na každé špatné situaci je ovšem potřeba najít něco pozitivního, a přesně to učinila britská tenisová jednička Dan Evans.

Byť covid v minulé sezoně přinesl nečekanou a dlouhou pauzu uprostřed ročníku, a také kvůli němu netradičně brzy tenisový rok skončil, podle Evanse to přineslo i určitá pozitiva.

„Covid nám umožnil mít o trochu delší pauzu a přípravu před novou sezonou, než je obvyklé. To je podle mě určitě pozitivní,“ cituje Evanse web Tennishead.

„Australian Open bylo mírně posunuto, takže jsem měl více času na to, abych se dostal více do přípravy, a aby si vše sedlo. A každý to tak určitě měl,“ podotkla britská jednička, která v uplynulém ročníku pronikla třikrát do semifinále na okruhu ATP a sezonu zakončila už 3. listopadu.

„Měl jsem o trochu delší pauzu, než jsem začal pomalu trénovat a postupně se začínal dostávat do formy. Docela jsem si to užil, ale už jsem připraven na to, abych vyrazil do Austrálie,“ připomněl Evans plány, podle nichž nejpozději 15. ledna nastoupí karanténu v Austrálii před Australian Open.

„Australský svaz odvedl dobrou práci při přípravě, obzvlášť v tak obtížných podmínkách. Bude to trochu jiná zkušenost, než na co jsme zvyklí, ale budeme se muset přizpůsobit,“ dodal s tím, že celá sezona 2021 nabídne dozajista spoustu okamžiků, při nichž se bude muset flexibilně reagovat na aktuální situaci v jednotlivých zemích.

Nelze nic jiného, než si přát, aby takových chvil nastalo co nejméně.