WTA

Proč je sakra nedáte pryč?! Flipkensová se zranila při došlápnutí na reklamní panel

- Marek Bartošík

Velmi smutný konec na turnaji WTA v Abú Zabí musí skousnout Kirsten Flipkensová (86.). Zkušená Belgičanka sice získala ve druhém kole proti nejvýše nasazené Sofii Keninové (4.) úvodní set, v závěru druhého dějství si však nešťastně zranila levý kotník došlápnutím na reklamní panel. Utkání proto musela skrečovat. Není to přitom poprvé, co se něco podobného stalo.

Belgičanka Kirsten Flipkensová se za stavu 7:5 a 4:5 v souboji se světovou čtyřkou Sofií Keninovou pokoušela v zadní části kurtu dosáhnout na vysoký míč. Bohužel si nevšimla, že jí v cestě kromě čárové rozhodčí, která před tenistkou ustoupila, stojí i nenápadný reklamní panel.

Čtyřiatřicetiletá Flipkensová na něj nešťastně došlápla a ošklivě si poranila levý kotník. Z velmi dobře rozehraného zápasu v Abú Zabí poté odstoupila.

Na sociálních sítích se následně opět rozproudila diskuse o přítomnosti reklamních panelů přímo na povrchu kurtu. „Už jsem to říkal dřív. Tyhle věci jsou nebezpečné a naprosto zbytečné, měly by být zakázány,“ napsal britský novinář George Bellshaw.

Podobnou zkušenost jako Flipkensová má za sebou také Thanasi Kokkinakis. Australský tenista se v úvodu roku 2018 po jednom ze svých zranění znovu dostával do formy, v Miami si vyšlápl třeba na Rogera Federera.

Pak ale v polovině dubna na antukovém Masters v Monte Carlu spadl na reklamní panel a poranil si koleno. Na kurty se vrátil „už“ po měsíční pauze, navázání na předchozí formu si však vyžádalo podstatně delší čas.

A je dost dobře možné, že stejně na tom bude také smolařka Flipkensová…