Zverev je opět bez superkouče. V nové sezóně už nespolupracuje s Ferrerem

- Marek Bartošík

Krátká (a úspěšná) spolupráce je u konce. Alexander Zverev poslouchal od loňského července rady bývalé světové trojky Davida Ferrera, v nové sezóně to však už neplatí. „Měli jsme se spolu dobře, ale teď není správný čas,“ vysvětlil příčinu rozchodu Ferrer.

Finále US Open, dva tituly z Kolína nad Rýnem a finále na pařížském Masters. Alexander Zverev posbíral pod vedením Davida Ferrera značné množství úspěchů, přesto jejich spolupráce skončila.

„Chtěl bych Davidovi poděkovat za měsíce, které jsme spolu sdíleli, a také za čas na kurtu i mimo něj. Do budoucna mu přeji jen to nejlepší,“ napsal na svůj instagramový účet třiadvacetiletý Zverev.

Německý tenista, jemuž aktuálně patří 7. místo v žebříčku, tak přišel o dalšího superkouče. Od léta 2017 do začátku roku 2018 ho trénoval bývalý první hráč světa Juan Carlos Ferrero, v letech 2018–2019 legendární Ivan Lendl. Za ukončením spolupráce stála v obou případech nespokojenost s chováním a přístupem Zvereva.

Podle nynějších oficiálních vyjádření vycházel David Ferrer, známý svou nekonfliktní povahou, s německou hvězdou dobře. Vypadá to, že bývalý španělský tenista chce zkrátka věnovat dostatek času své manželce a dvouletému synovi Leovi, což by při cestování po turnajích po boku Zvereva nebylo možné.

„Museli jsme se rozhodnout. Mluvil jsem se Sašou a řekl jsem mu, že preferuji nepokračovat. Absolutně nic se nestalo, všechno je mezi námi v pořádku. Jsem vděčný za příležitost, měli jsme se spolu dobře, ale teď není správný čas,“ řekl pro web Punto de Break osmatřicetiletý Ferrer.