Svitolinová: Přišel nám dopis. S Gaëlem se v karanténě možná vůbec neuvidíme

- Marek Bartošík

Ukrajinka Elina Svitolinová a Francouz Gaël Monfils tvoří už přibližně dva roky hvězdný tenisový pár. Pokud se na turnajích potkají, pak spolu tráví velkou část volného času. To ale nejspíš nebude platit pro období dvoutýdenní karantény, kterou musí podstoupit v australském Melbourne před začátkem tamních turnajů.

„Gaël a já jsme dostali dopis. Píše se v něm, že se možná během těch dvou týdnů nebudeme moci vidět, abychom nezvětšovali vlastní společenskou bublinu,“ uvedla pro Ukrajinský tenisový svaz šestadvacetiletá Svitolinová.

„Nebude jednoduché vzít na vědomí, že jsme někde blízko, ale že se k sobě možná nebudeme moci přiblížit,“ pokračovala světová pětka.

Pravidla pro karanténu, kterou si účastníci letošních australských akcí odbudou v Melbourne ve druhé polovině ledna, mají víceméně jasnou podobu. Hráči a hráčky můžou být mimo vlastní hotelový pokoj maximálně pět hodin denně, z toho dvě hodiny můžou věnovat tréninku, dvě hodiny cvičení či fyzioterapii a konečně jednu hodinu jídlu.

Jejich život se tak omezí na areál Melbourne Park, návštěva restaurací v centru ani dalších lákadel nebude možná. „Je to specifická zkušenost. Dva týdny nebudeme moct nikam jít,“ doplnila dvojnásobná čtvrtfinalistka Australian Open.