Los turnaje v Antalyi: Na koho narazí Jiří Veselý?

- Michal Hladký

Je tu první ATP turnaj v tomto roce a hned s českým zastoupením! Na tvrdý povrch do turecké Antalye se vydal taktéž Jiří Veselý, kterého v prvním kole čeká nelehká zkouška – Fin Emil Ruusuvuori, momentálně 87. tenista světa.

Nejlepším výsledkem Emila Ruusuvuoriho bylo vloni semifinále podniku ATP Tour 250 v kazašském Nur-Sultanu, kromě toho ale na okruhu nikterak nezářil. Hned dvakrát si zahrál taktéž na challengerech, přičemž na jednom z nich, v Canbeře, dokráčel do finále.

Jiří Veselý, jenž se v žebříčku ATP nachází o dvacet příček před Finem, jde do prvního kola v roli mírného outsidera. Nicméně prognózy bookmakerů nelze brát v tomto případě zase tak vážně, protože pro oba tenisty se jedná o premiéru v nové sezoně a je velmi těžké určit, jakou formou budou disponovat.

Vítěze česko-finského duelu čeká lepší ze dvojice Stefano Travaglia (ITA, 75.), Miomir Kecmanovič (SRB, 42.).

Pokud jde o favority turnaje, tak ti by měli postoupit bez sebemenších problémů. Nasazenou jedničku Itala Mattea Berrettiniho, desátého nejlepšího tenistu současnosti, vyzve domácí Ergi Kirkin. Ten startuje v turnaji na divokou kartu, v žebříčku mu pak náleží až 446. příčka.

Trochu tvrdší oříšek má před sebou Belgičan David Goffin. Šestnáctý tenista žebříčku ATP se v prvním kole střetne s Pierrem-Huguesem Herbertem. Rankingové postavení napovídá, že by Francouz mohl favorizovanému soupeři vzdorovat.

Jenže s největší pravděpodobností tomu tak nebude. Tenista, jemuž v žebříčku náleží 83. místo, prožil vloni podprůměrnou sezonu. Ve prospěch Goffina nahrává i fakt, že všech pět vzájemných zápasů získal na svou stranu.

Dalším hráčem, který stojí za zmínku, je třetí nasazený Fabio Fognini. Italský bouřlivák a 17. tenista světa odehraje první kolo proti jednomu z kvalifikantů. Minulou sezonu to byla z jeho strany tragédie, a to i vlivem zranění. Teď však bude mít ideální příležitost k tomu, aby ukázal, co umí.

Hlavní soutěž turnaje ATP Tour 250 v turecké Antalyi startuje ve čtvrtek. Kvalifikaci zde hraje taktéž Michael Vrbenský (311.), jenž narazí ve středu v rámci semifinále na Ukrajince Vitalije Sačka (398.). 

Kompletní los