WTA Abú Zabí: Ve čtyřhře se představí dva české páry. Krejčíková spojí síly se světovou jedničkou

- Marek Bartošík

Po rozlosování dvouhry je na světě také pavouk čtyřhry pro turnaj kategorie WTA 500 v Abú Zabí. Do deblové soutěže se zapojí celkem pět českých tenistek. Lucie Hradecká, jež v úterý zvládla úvodní kolo kvalifikace dvouhry, nastoupí po boku Renaty Voráčové. Další ryze český pár tvoří Markéta Vondroušová a Karolína Muchová. Barbora Krejčíková si podruhé v kariéře vyzkouší spolupráci se světovou deblovou jedničkou Su-wej Sie, která je standardně parťačkou Barbory Strýcové.

Barbora Krejčíková se měla v Abú Zabí původně objevit spolu s Kateřinou Siniakovou, ta se ale z turnaje odhlásila. Pětadvacetiletá Češka si však našla skvělou náhradu – Tchajwanku Su-wej Sie. Nasazené jedničky mají v prvním kole volný los, v tom druhém narazí na Sharon Fichmanovou a Giulianu Olmosovou, nebo Kaitlyn Christianovou a Ljudmilu Kičenokovou.  

V první čtvrtině pavouku se nachází i české duo Karolína Muchová, Markéta Vondroušová, které se v úvodní rundě střetne s Katerynou Bondarenkovou a Nadijou Kičenokovou. Muchová s Vondroušovou spolu loni odehrály jeden zápas v Dubaji a jeden na Tipsport Elite Trophy, v obou případech zvítězily.

Druhou ryze českou dvojici Lucie Hradecká, Renata Voráčová bychom našli ve třetí čtvrtině. Zkušené Češky, které spolu v letech 2006–2009 získaly čtyři tituly, v prvním kole vyzvou mladé Rusky Veroniku Kuděrmetovovou a Anastasiji Potapovovou. Pokud postoupí, bude je čekat třetí nasazený pár Nicole Melicharová a Demi Schuursová.

Kompletní rozlosování čtyřhry na turnaji WTA v Abú Zabí naleznete níže v galerii.


Galerie