Češky v rolích favoritek. V Abú Zabí se tři vešly mezi nasazené

- Jan Vojkůvka

Los úvodního turnaje WTA v sezoně 2021 byl v pondělí večer zveřejněn. V pavouku hlavní soutěže figurují hned čtyři české tenistky, ze kterých se tři vešly mezi nasazené hráčky. Karolína Plíšková bude turnajovou trojkou, Markéta Vondroušová osmičkou a Karolína Muchová je nasazenou dvanáctkou.

Původně bylo do hlavní soutěže v Abú Zabí přihlášeno celkem pět Češek. Kateřina Siniaková se však z turnaje odhlásila a chybět tak bude nejen ve dvouhře, ale i ve čtyřhře, kde měla nastoupit po boku Barbory Krejčíkové.

Samotný los hlavní soutěže staví české hráčky do rolí favoritek. Nejvýše nasazená Češka, kterou je Plíšková, si v úvodním kole zahraje proti Rumunce Soraně Cirsteaové. Pod vedením nového kouče Saschy Bajina ji tak v ostré premiéře čeká poměrně příjemná soupeřka, které patří 71. místo na žebříčku.

Markéta Vondroušová, která se dostala do turnaje jako osmá nasazená, narazí v úvodním kole na deblovou světovou jedničku Su-wej Sie. Té se v minulé sezoně v singlu vůbec nedařilo, vyhrála jen 3 z 11 zápasů, a tak bude Češka výraznou favoritkou.

A velmi příjemný los má i Karolína Muchová, která si v úvodním kole zahraje s Dankou Koviničovou z Černé Hory. Ani tato tenistka neprožila ideální rok, nejlepším výsledkem pro ni bylo čtvrtfinále na antuce v Istanbulu, ale na tvrdém povrchu vyhrála jen jeden ze šesti zápasů.

Poslední Češkou v hlavní soutěži je Barbora Krejčíková, která si zahraje s Američankou Jamie Loebovou. Té náleží ve světovém žebříčku pozice až ve třetí světové stovce a startuje především na turnajích ITF.

Řady českých tenistek v Abú Zabí může rozšířit ještě Lucie Hradecká, která nastoupí do kvalifikace. V té se utká se Španělkou Andreou Lazaro Garciaovou.

Kompletní los hlavní soutěže si můžete prohlédnout v galerii.


Galerie