Nečekaný útok. Kvůli věku a váze by měla skončit, obula se rumunská legenda do Williamsové

- Jan Vojkůvka

Rumunský boháč, bývalá světová osmička v tenise a olympijský reprezentant v hokeji, Ion Tiriac, se opět opřel do Sereny Williamsové. Tentokrát vyzval americkou tenistku k tomu, aby s ohledem na svůj věk a váhu ukončila kariéru. Na jeho komentáře ostře zareagoval manžel Williamsové Alexis Ohanian.

„Ve svém věku a při své váze se už nepohybuje tak snadno jako před 15 lety,“ uvedl na adresu Williamsové jednaosmdesátiletý Tiriac. „Serena byla senzační tenistka. Ale pokud má alespoň trochu slušnosti, odejde do důchodu.“

Není to přitom poprvé, kdy Tiriac zaútočil na váhu Williamsové a podrobil ji až nesmyslné kritice. V roce 2018 spustil svými slovy přestřelku. „Se vším respektem, Serena váží příliš mnoho. Raději bych se díval na jiné tenistky, raději bych se koukal třeba na Steffi Grafovou,“ uvedl tehdy šéf Madrid Open.

Williamsová na to reagovala, pochopitelně, podrážděně: „Vždy říkám, že lidé mají nárok na jejich názor. Ale tohle je ignorantské a sexistické vyjádření. Možná to nebude příliš vzdělaný muž.“

Ani tentokrát neušla Tiriacova slova pozornosti táboru Williamsové. Ostře na nevybíravá slova Rumuna reagoval manžel americké tenistky Alexis Ohanian. „S klidem mohu říci, že nikoho, sakra, nezajímá, co si Tiriac myslí,“ napsal na Twitter.